4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Önce borç ödeyeceğiz!

BAŞKAN GÜVEN; 1 YILI DEĞERLENDİRDİ

27 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra göreve geldikleri günden itibaren geçen yaklaşık 1 yılı değerlendiren Muğla merkeze bağlı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Güven, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında öncelikli olarak mali disiplini sağladıklarını ve bu disiplini koruyarak hizmet ve proje üreteceklerini belirtti.

Göreve geldiklerinde belediyenin 700 Bin TL’si devlete, 300 bin TL’si de cari borçlar olmak üzere 1 milyon TL boru olduğunu hatırlatan Mehmet Güven, “Öncelikli yaptığımız iş mali disiplini sağlamak oldu. Bu disiplini koruyarak belediyecilik hizmetlerimizi ve projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Bir belediyenin ekonomisi güçlü olması için o yöre halkının ekonomisinin güçlü olması gerektiğine dikkat çeken Güven, “Yeşilyurt’ta bundan 15 yıl öncesine kadar tütün ağırlıklı tarım ekonomisi vardı. Fakat tütün bitti. Şu anda 5 bin dönüm arazide zeytin yetişiyor. Çiftçi artık ürettiğinin karşılığını alamıyor. Bölge halkımızın geliri zeytin ve zeytinyağı. Bununun yanında Zeynep-İsmail Karacan’ın yürüttüğü dokumacılık yöre ekonomisine katkı sağlıyor. Yöre ekonomisini canlandırmaya yönelik çalışmalarımızı başlattık ve ilerleyen dönemlerde projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

TANITIMA ÖNEM VERİYORUZ

Yeşilyurt’un tanıtımına büyük önem verdiklerini ifade eden Güven, “Öncelikle zeytin ve zeytinyağımızı tanıtacağız. Bu bölgenin en verimli zeytini Yeşilyurt, Kafaca ve Yerkesik’te yetiştiriyor. Girişimlerimiz sonucu İzmir’de bir firma 150 bin TL’lik zeytinyağı alımı yaptı. Önümüzdeki yıllarda bunu daha da artıracağız. Gerek yurt içi, gerek yurt dışı pazarlama çalışmalarımızı başlatacağız. Zeytinyağı fabrikamızda üretilen zeytinyağının patentini alma çalışmalarımızı başlattık. Dokumamızın döneminde yurt içinde ve yurt dışında güzel tanıtımı oldu fakat halkımız bunu iyi değerlendiremedi. Biz tekrar bu tanıtım işine ağırlık vereceğiz. Ayrıca, Yeşilyurt’un sofralık üzümü önemli. Sofralık ve şaraplık üzüm yetiştiriciliği konusunda ilgili kurumlarla koordineli çalışarak bu ürünün yetiştirilerek yöre ekonomisine katkı sağlamasına çalışacağız”diye konuştu.

YATIRIMLAR VE PROJELER BAŞLAYACAK

Belediyenin borçlarını ödedikten sonra yatırım ve projeleri hayata geçirmeye çalışacaklarını söyleyen Güven, “25 personelimiz var. Göreve geldiğimizde personelimiz 5 ay geriden maaş alıyordu. Önce bunu düzene soktuk. Cari borçlarımızın yarısını ödedik. Kadememizi düzenledik. Araçlarımızı bakımdan geçirerek hepsini faal hale getirdik. Parke ve yol düzenleme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yöre halkımız için önem taşıyan Pisili Hoca türbesinde hayırsever vatandaşlarımızın da katkısı ile düzenlemeler yaptık. Pisili Hoca Camiinin restorasyon çalışmalarına katkı sağladık. Belediyenin geliri ulaşım, su ve İller Bankasından gelen ödenek. İller Bankasından gelen ödenek personelimizin maaşına bile yetmiyor. BEL-DES projesinden belediyelere ciddi katkılar geliyordu fakat kalktı. Biz sağladığımız mali disiplini koruyarak, tasarruflu olarak öncelikle borçlarımızı ödeyeceğiz. Bunu yaparken rutin belediyecilik hizmetlerimizi yerine getireceğiz. Önümüzdeki dönemlerde de yöre ekonomisine katkılar sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz. Bir taraftan da bu tür projelerimizin hazırlık çalışmalarına başladı. Halkımız bizi hizmet etmek için göreve getirdi. Biz de her şeyin iyisine layık olan Yeşilyurt halkı için bu çabayı göstereceğiz” dedi.

BAŞKAN GÜVEN; 1 YILI DEĞERLENDİRDİ
BAŞKAN GÜVEN; 1 YILI DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 09:43:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 11:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?