22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Önder Kıraç emekli oldu

Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyetini sürdüren Özel Çevre Koruma Kurumunun (ÖÇK) uzun süredir başkanlığını yürüten Önder Kıraç, emekliye ayrılması nedeniyle ÖÇK Bölgelerinin bulunduğu illerin valilerine veda ziyaretinde bulunuyor.

Türkiye’deki 13 ÖÇK Bölgesinden 5 tanesinin bulunduğu Muğla’da, beraberinde ÖÇK İl Müdürü Mesut Avcı ile birlikte Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret eden ÖÇK Başkanı Önder Kıraç, Muğla’da uygulanan koruma projelerine Valilik başta olmak üzere, tüm kişi ve kuruluşların yakın ilgisini ve desteğini gördüklerini söyledi.

ÖÇK Başkanı Kıraç, ÖÇK Bölgeleri içinde Muğla ilinin seçkin ve özel bir yerinin bulunduğuna dikkat çekerek, Muğla’daki ÖÇK Bölgelerinde ülkemize örnek teşkil edecek özel koruma projelerinin başarıyla uygulandığını kaydetti.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da, Muğla ilinin toplam yüz ölçümünün % 28’lik bölümünün ÖÇK Bölgeleri içinde kaldığına işaret ederek, ÖÇK bölgelerinde şimdiye kadar sürdürülen başarılı koruma çalışmalarının doğanın ve çevrenin koruma kullanma dengesi içinde korunarak gelecek kuşaklara en az tahribatla aktarılabilmesi için bundan sonra da tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliği içinde kesintisiz sürdürüleceğini söyledi. Vali Altıparmak, ÖÇK Başkanı Kıraç’a, bugüne kadar verdiği başarılı koruma hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, emekliye ayrılırken veda ziyaretine Muğla’dan başlamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

ÖÇK Başkanının, Muğla Valiliğine yaptığı veda ziyaretinin anısına, Muğla’nın yöresel el sanatları ürünlerinden bir hediye veren Vali Altıparmak, ÖÇK Başkanı Kıraç’a emeklilik yaşamında sağlık ve mutluluk dileğinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 14:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?