22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Önyargılarımız asılsızmış'

Muğla’nın Ula İlçesine bağlı turistik Akyaka Belediyesi, Almanya’da Türklere karşı ön yargılı olan Alman öğrencileri Akyaka beldesinde bir hafta süre ile misafir ediyor. Türklere karşı olumsuz düşüncelerin bertaraf edilmesi ve Türk kültürünü daha yakından tanımaları istenen öğrenciler, bir hafta boyunca yöredeki tarihi ve ören yerleri ile turistik yöreleri gezecekler.


Almanya’nın Wesseling kentindeki 16 değişik okuldan 25 Alman öğrenci Akyaka’da Hamle Otel’de konaklıyor. Alman öğrenciler, ilk günlerini havuz keyfi yanarak geçirirken, yöreyi de tanıma imkanı buluyorlar. Türkiye ve Türkler konusunda ön yargıların silinmesi amacıyla Akyaka Belediyesi’nin kardeş kenti Wesseling Belediyesi arasında imzalanan öğrenci değişim programı çerçevesinde tatillerini Akyaka’da geçiren Alman öğrenciler, bir haftalık tatilin ardından tekrar Almanya’ya dönecekler. Bu yıl üçüncü defa Alman öğrencileri ağırlayan Akyaka Belediyesi, önümüzdeki yıl da Akyaka’dan 25 öğrenciyi Wesseling kentine gönderecek.
Türkiye’ye geldikleri andan itibaren Türk insanının yakın ilgisinden memnun kaldıklarını söyleyen Alman öğrenciler, “Türkiye’de bulunduğumuz süre içinde gayet sıcak karşılandık. Muğla çok güzel. Türkler sıcak kanlı ve cana yakın. Önyargılarımız asılsızmış” dediler.


Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ise, hem iki ülke gençliği arasında kültürel bir köprü kurmak, hem de Türklere karşı önyargı ile yaklaşan Alman öğrencileri bu düşüncelerinin yersiz olduğunu göstermek istediklerini söyledi. Başkan Çalca, “Almanya’nın Wesseling kenti ile kardeş şehir çerçevesinde 16 ayrı okuldan 25 Alman öğrenciyi Akyaka’da misafir ediyoruz. Bir hafta boyunca Muğla’da kalacaklar. Türklere karşı ön yargı ile yaklaşan bu gençler, burada bu olumsuz düşüncelerinden kurtuluyor. Farklı yörelerden katılan bu gençler, Türkiye hakkındaki olumsuz düşüncelerinden ayrılarak aileleri ile paylaşacaklarını düşünüyorum. Önümüzdeki yıl da buradan 25 öğrencimizi Almanya’ya göndereceğiz. Bölgemizdeki gelişen turizm aktivitelerinde söz sahibi olacak gençlerin Avrupa vizyonunda söz sahibi olmasını istiyoruz” dedi.


Alman öğrenciler, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca ile Muğla Vali Yardımcısı Hulisi Kaya’yı ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?