5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Ören pazarında turist bereketi

ÖREN PAZARINDA TURİST BEREKETİ

Muğla sahillerinde turistlere mavi yolculuk yaptıran tur tekneleri, alışveriş için Ören Pazarı’ na turist getirmeye başladı.

Her Çarşamba Ören Belde İçi’nde kurulan pazardan giyim, çeşitli örtü, yiyecek ve sebze alışverişi yapan turistler, pazardan alışveriş yapmanın keyfini yaşıyor.

Tur rehberleri öncülüğünde gruplar halinde, Ören Belediye araçları ile Ören Pazar yerine götürülen turistler, Ören Halkı ile de sıcak ilişkiler kuruyor ve resimler çekiyor. Ören Sahili’ ne ulaşan ve yaklaşık otuz metre yürüyerek, Ören Minibüs durağına gelen turistler, Ören Pazarı’nda özellikle yerli halkın üretimi olan yöresel ürünleri seçiyor, pazarlık yapıyor ve satın alıyor.

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, yatlarla Ören Sahilleri’ne getirilen turistlerin, Pazar yerine ulaşımında kolaylık sağladıklarını ve gelen turistlerin belde ekonomisine katkı kazandırdıklarını belirterek “Ören’i seçen tur tekneleri, hem insanımızın doğallığını, hem yöresel ürünlerimizin farkını turistlere sunarak, doğal, taze ve uygun fiyatlı hizmet almalarını sağlıyor. Dolayısıyla hem kendi firmalarının, hem de beldemizin yeniden tercih edilmesine olanak sağlıyorlar. Tüm Örenliler, beldemize gelen turist gruplarından memnun ve daha çok turist gelmesini istiyor. Bundan sonrası için de beldemize uğrayan tüm yat sahiplerine ve tekne turu yapan şirketlere elimizden gelen her kolaylığı sağlayacağız” diye konuştu.

Her hafta çarşamba günü kurulan Ören Pazarı, Ören Belediye Sınırları içinde bulunan çok sayıda site yaşayanlarının da ilgisini çekiyor ve rahat bir alışveriş için Pazar süresinin tam güne yayılmasını istiyor.

ÖREN PAZARINDA TURİST BEREKETİ
ÖREN PAZARINDA TURİST BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 11:21:02
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 11:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?