15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ören'den kardeş belediyelere ziyaret

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, eşi Ayşen Turan, Belediye Meclis Üyeleri Zeynep Ayla Kınış ve Ramazan Umul Ören Belediyesi’nin kardeş belediyeleri; Çek Cumhuriyet’nin Obec Strasıce Belediyesi ve Avusturya Wörgl Belediye’sini ziyaret etmek üzere, Çek Cumhuriyeti’ne uçuyorlar.


Çek Cumhuriyeti’nin Obec Strasıce Belediyesi heyeti; Belediye Başkanı Jiri Hahner, Belediye Başkan Yardımcısı Frantisek Nerad, Meclis Üyeleri Tomas Makaj, Ladislav Vitipil, Pavla Hrazdilova, Anna Bergmannova, Libuse Mikulkova ve Türk İşadamı Kemal Eren bu yıl düzenlenen 3. Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği’ne katılmışlardı.


Obec Strasıce Belediyesi Belediye Başkanı Jiri Hahner’in daveti üzerine Obec Strasıce şehrine ziyarete gidecek olan Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ve Meclis Üyeleri 14 Kasım Cuma günü Prag’dan Obec Strasıce’de olacaklar. Heyetin Çek Cumhuriyeti’ndeki gezi programında Mustafa Kemal Atatürk’ün tedavi amacı ile birkaç ay kaldığı termal şehir Karlovy Vary ve Prag şehirlerinin gezilmeside yer alıyor.
Ören Belediye Heyeti daha sonra 19 Kasım’da karayoluyla Avusturya’ya geçerek yine Ören Belediyesi’nin ilk kardeş şehri olan Wörgl Belediyesi Belediye Başkanı Arno Abler ve meclis üyelerini ziyaret edecekler. İki ülke ziyaretinin ardından Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ve Meclis üyeleri 10 gün sonra Türkiye’ye dönecek.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 20:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?