6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Organik tarım

Fethiye Tanıtım Vakfı'nın (FETAV) 2003 yılında çalışmalarına başladığı organik tarımsal ürünlerde belli bir hedefin yakalandığı bildirildi.

FETAV'da düzenlenen basın toplantısında organik tarım alanında ilçede yapılan faaliyetler ve elde edilen sonuçlar hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan FETAV Çevre Koordinatörü Ahmet Gizem, "2003 yılında çalışmalarına ilk olarak Dereköy'de başladığımız organik tarımsal ürünlerimizde belli bir noktaya gelindi. Dereköy'de ürettiğimiz koca buğdaydan 2 ton kadarını 65 kuruştan İstanbul'a sattık. Bu ilk defa bizim Fethiye dışında bir ürün satışımızdır" dedi. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği İstanbul Başkanı Batur Şehirlioğlu da, "Buğday Derneği olarak biz üreticinin sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ediyoruz. Türkiye'deki en büyük sorun pazarlamadır. Ekolojik ürünlerin hakkıyla pazarlanması için yıllardır tüm kurumlarla işbirliği içindeyiz. Dış pazar şansı olmayan ürünlerimizin üreticiden tüketiciye ulaştırılmasının en iyi yolunun bir halk pazarı olduğuna inandık. Gerekli araştırmaları yaptık. Şişli Belediyesi bu konuda bizimle ortak çalışma isteğini belirtti. Şişli Belediyesi ile birlikte Mayıs sonu, Haziran başı gibi halk pazarını faaliyete geçireceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 12:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur ekiz IP: 88.246.1.xxx Tarih : 14.07.2008 15:24:40

iyigünler ben kocaeli üniversitesi organik tarım bölümü öğrencisiyim acaba bi iş imkanım varmı bu organik tarım faaliyetleriyle ilgili