22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Orman katliamını köylüler durdurdu

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Çamlı, Çetibeli ve Gökçe köyleri sınırları içersindeki ormanlık alanda, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nce (TEİAŞ), yüksek gerilim hattı kurmak amacıyla onlarca kızılçam ağacının kesilmesi köylüleri ayaklandırdı.

Muğla ile Marmaris ilçe merkezi arasında yapılması planlanan hattın, projesine göre, ormanlık alandan değil, köylerin kuzeyinde kalan yanmış araziden geçmesi gerektiğini, ağaçların da daha önce işaretlenip, damgalanmadan kesilerek suç işlendiğini savunan köylüler, kendilerine izin belgelerini göstermeyen TEİAŞ çalışanlarının kesim yapmasını engelleyerek, jandarma ve orman işletme müdürlüğü yetkililerini çağırdı.

Tutanak tutulsun

Onlarca ağacın kesildiği alanın Çetibeli köyü sınırları içerisinde kalan bölümünde toplanan, aralarında Çetibeli Muhtarı Özgür Özden, Çamlı Muhtarı Özkan Kalkan ile Gökçe Muhtarı Hasan Kasap’ın da bulunduğu köylüler, jandarma ve ormancılardan kesilen ağaç sayısının tespit edilerek, işlemler hakkında tutanak tutulmasını istedi. Orman ve jandarma yetkilileri, köylülerden sonra TEİAŞ yetkililerini dinledi. Bir TEİAŞ yetkilisi, kesim işlemlerinin projeye uygun yürütüldüğünü, konuyla ilgili izin belgelerinin yanında olmadığını, ancak hafta başında dileyenlere gösterebileceğini söyledi. TEİAŞ yetkilisi ile Çetibeli Muhtarı Özden arasında, zaman zaman sözlü tartışma da yaşandı. Taraflar arasındaki gerilim büyümeden yatıştırılırken, orman işletme ve jandarma birimleri, konu hakkında tespit yapacaklarını, çalışmaları sonuçlanıncaya kadar ağaç kesimine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 10:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?