16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Orman yangını söndürüldü

MUĞLA'nın Marmaris ile Köyceğiz İlçesi sınırındaki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasındaki ormanda, yıldırım düşmesi sonucu çıktığı sanılan ve 40 hektarlık alandaki kızılçam ağaçlarının kül olduğu yangın, tamamen söndürüldü.

Yangının tekrar alevlenmesi olasılığına karşın tedbir amacıyla bir helikopterle havadan soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, “Sabahın erken saatlerinde işletmemiz bünyesindeki söndürme helikopteri soğutma çalışmalarına başladı. Soğutma çalışmaları sürerken 1 helikopter de bölgede keşif uçuşu yaptı. Soğutma çalışması tek helikopter ile sürdürülüyor. Tamamen sönen yangının çıkış nedeni henüz kesinlik kazanmadı, araştırmalarımız sürüyor. Kesin ölçüm yapılmadı ama keşif uçuşu sırasında yapılan gözlemleme sonrasında 40 hektarlık alanın yandığı tahmin ediliyor. Kesin ölçüm daha sonra gerçekleşecek. Sevindirici tek şey ise, ufak tefek yaralanmaların dışında hayati tehlike arzedecek bir durumla karşılaşılmaması” dedi.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasındaki ormanlık alandan dün saat 10.45'te, çıkan yangına 6 helikopter, 30 arazöz ve 300 orman işçisi ve bin askerle müdahale edilerek, 8 saat içirisinde kontrol altına alınmıştı. Gece boyunca da soğutma çalışmalarına devam edilmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 15:43:00
Güncelleme :16 Temmuz 2008 Çarşamba 15:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?