6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Orman yangınlarıyla mücadele

Orman yangın sezonu için Muğla'da konuşlandırılacak orman yangın söndürme helikopterlerinden ikisi 1 Haziran'da geliyor. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait işçi taşıma helikopteri de 1 Haziran'da Muğla merkezde konuşlandırılacak. 

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, Türkiye'nin yangına en hassas yangın bölgelerinin başında Muğla geldiğini belirterek, "Muğla'da bu yaz sezonunda 3 yangın helikopteri konuşlandırılacak. Bunlar Fethiye, Marmaris ve Milas İlçeleri. Bunun yanında Orman Genel Müdürlüğü'ne ait işçi taşıma helikopteri de 14 Haziran'da Muğla merkezde konuşlandırılacak. Marmaris ve Milas'ta konuşlandırılacak helikopterler 1 Haziran itibariyle Marmaris ve Milas'ta olacak. Fethiye'ye gelecek olan helikopter de 15 Haziran itibariyle Fethiye'ye gelecek. Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu yangın sezonunu en az yangınla kapatmak. Vatandaşlarımızın en küçük bir kıvılcımda Alo 177 yangın ihbar hattını aramalarını istiyoruz. Yöremiz turizm yöresi olması nedeniyle özellikle piknik alanlarında ateş yakmamalarını istiyoruz. Bu gibi davranışlarda bulunan vatandaşlarımız uyarılmalı. Helikopterin görev süresi 30 Eylül'de sona erecek. Helikopterlerin yangına zaman harcamadan müdahale etmeleri için Fethiye'de 5, Muğla ve Aydın bölgesinde ise toplam 52 su kuyusu yapılacak. 5 kilometre arayla yapılacak su toplama kuyuları sayesinde, helikopterlerden çok daha verim alınması amaçlanıyor. Muğla-Aydın bölgesinde 4 yangın helikopterinin yanı sıra 72 arazöz, 83 yangın söndürme ekibi ve 2 jandarma bölüğü söndürme çalışmaları için kesintisiz görev yapacak" dedi. 

Bölge Müdürü Çiftçi, orman yangınlarına karşı ormanların korunmasında tüm kişi ve kuruluşlara görev ve sorumluluk düştüğünü belirterek, yurttaşların orman içinde kesinlikle ateş yakmamalarını, orman içine ve yol kenarlarına söndürülmemiş sigara izmariti ve cam meşrubat kabı atmamalarını, kurumuş ot ve atıkları da kesinlikle yakmamalarını istedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2006 Pazar 17:39:01
Güncelleme :28 Mayıs 2006 Pazar 17:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?