7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Ormancı eğitimde

Marmaris’te, Orman Genel Müdürlüğü’nün yöneticilik eğitimi programı kapsamında düzenlediği "Orman İşletmeciliğinde Toplam Kalite Yönetimi ve Verimlilik" konulu eğitim semineri başladı.
Marmaris Pineta Otel’de, Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman bölge müdür yardımcıları ve orman işletme müdürlerine yönelik düzenlenen Orman İşletmeciliğinde Toplam Kalite Yönetimi ve Verimlilik konulu seminere, Türkiye’nin değişik bölgelerinden 16 orman bölge müdür yardımcısı ve 80 orman işletme müdürü olmak üzere toplam 96 kişi katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdare Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim semineri, 21-24 Şubat 2005 tarihleri arasında devam edecek. Seminerin ilk gününde açılışın ardından, sabahki bölümde Türkiye ve Orta Doğu Amme İdare Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Songür, ormancılara stratejik yönetim konusunda bilgi verdi. Seminerin ilk gününün öğleden sonraki bölümünde ise Türkiye ve Orta Doğu Amme İdare Enstitüsü’nden Prof. Dr. Fevzi Uluğ ormancılara zaman ve stres yönetimi konusunda bilgiler aktaracak. Ayrıca seminerin diğer üç günün de ise, halkla ilişkiler, toplam kalite yönetimi, motivasyon ve liderlik konularında orman bölge müdür yardımcıları ve orman işletme müdürlerine seminerler verilecek.

Öte yandan, eğitim programları kapsamında düzenlenen bu tür seminerlerin hedefinin, yöneticilerin, kamu yönetimi ve halkla ilişkiler alanında mevcut bilgilerinin arttırılması ve Avrupa Birliği uyum çalışmaları çerçevesinde çağdaş yöneticilik anlayışının geliştirilerek uygulanması olduğu açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 13:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?