4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ormancılar yangın sezonuna hazır

MUĞLALI ORMANCILAR YANGIN SEZONUNA HAZIR

Yüzölçümünün yüzde 68’i ormanlarla kaplı Muğla’da, yaklaşan orman yangın sezonu öncesi ormanların korunması ve olası yangınlara en kısa sürede planlı bir şekilde müdahale edilmesi için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitimleri devam ediyor.

Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonunda arazözlerin tam kapasite ile çalışması için bölge müdürlüğünde görevli 220 arazöz şoförü birer haftalık eğitimden geçirildi. Eğitimler çerçevesinde arazöz şoförlerine ileri sürüş teknikleri, araçları tanıma ve nasıl kullanılması gerektiği, aracın özellikleri ve tam kapasite ile çalışması, suyun nasıl alınıp verileceği gibi konularda uzman şefler tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Muğla’nın Ormancılık açısından bir okul olduğunu belirten Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, “Yaklaşan yangın sezonu öncesinde arazöz kullanacak olan 220 bölge müdürlüğü personeli 30’arlı gruplar halinde birer haftalık eğitimden geçirildi. Bu eğitimlerde her birinin maliyeti 300 Bin TL’den fazla olan bu tam donanımlı arazözlerin nasıl kullanılması gerektiği şoförlere anlatıldı. Gönül isterdi ki, Muğla’da bir Orman Fakültesi ya da Orman Meslek Yüksekokulu olsun. Muğla ormancılık açısından bunları hak ediyor. Muğla Bölgesi ormancılık açısından çok ciddi bir yer. En küçük bir yangın eğer önlem alınmazsa, büyük bir yangına dönebilir. Bu eğitimlerin ardından bütün işletme müdürlüklerimizde ayrı ayrı uygulamalı eğitimler verilecek. Amacımız, yangın sezonunda hiçbir eksik bulunmadan hazır olmak. Son üç yılda Muğla’daki arazöz sayısını 74’ten 117’ye yükselttik. Orman teşkilatı olarak yangınlarla mücadelede son teknoloji yakaladık” diye konuştu.

Orman yangınları ile mücadelenin bir savaş gibi olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Aydın, “Yaptığımız hizmet içi eğitimlerde hem ormanların korunması konusunda hedef kitlemiz olan orman köylüsü, hem de kendi personelimizi eğitiyoruz. Düzenlediğimiz tiyatro gibi etkinliklerle orman köylüsünün ormanların korunması konusundaki bilincini arttırırken, bu tür hizmet içi eğitimlerle de kendimizi sınıyoruz. Geçtiğimiz yıl Orman Bölge Müdürlüğü olarak yanan alan miktarı olarak Cumhuriyet tarihinin en düşük rakamına ulaştık. Bu başarıyı yakalarken kurumlar arası diyalog ile her bir gelişmemizi halkla paylaşmamızı sağlayan siz basın mensuplarının da katkısı çok büyük oldu. Orman teşkilatı ve diğer kurumlar bir bütün olduğu zaman başarı daha kolay yakalanıyor” dedi.

MUĞLALI ORMANCILAR YANGIN SEZONUNA HAZIR
MUĞLALI ORMANCILAR YANGIN SEZONUNA HAZIR
MUĞLALI ORMANCILAR YANGIN SEZONUNA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 18:25:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 23:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?