4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ormancılara meteoroloji dersi

YANGIN KOMUTANLARINA METEOROLOJİ EĞİTİMİ

Orman yangınları açısından en hassas alana sahip Muğla’da, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadeleyle ilgili eğitim çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden Meteorolojist Abdurrahman Bekerci tarafından Muğla’da “Orman Yangınlarında Meteorolojik Bilgilerin Önemi ve Değerlendirilmesi” konulu seminer verildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitim seminerine Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Mehmet Arandı da katıldı.

Bir gün süren eğitim seminerine Bölge Müdür Yardımcısı Mümtaz Kanat, Koruma Şube Müdürü Ümit Döner, Muğla Orman İşletme Müdürü Salih Coşkunder, İşletme Müdür Yardımcıları ve Yangın Uzmanları katıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, orman yangınlarıyla mücadelede kapsamında hem hedef kitlelerine, hem de kendilerini eğittiklerini belirterek, “Hedef kitlemiz kapsamında orman köylüleri, orman içi ve kenarında yaşayan insanlarımız ile öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarında bulunduk. Bunların yanında kendi personelimizi de eğitiyoruz. Geçtiğimiz günlerde arazöz operatörlerimize yönelik eğitim programını tamamladık. Şimdi de orman yangınlarıyla mücadelede bir nevi komutan görevini üstlenen personelimize meteorolojik parametrelerin orman yangınları açısından değerlendirilmesi yönünde eğitim veriyoruz. Bu eğitime çok önem veriyoruz. Çünkü bölgemiz yangınlar açısından çok hassas olmasının yanında coğrafik olarak da çok kırık bir araziye sahip. Çok sayıda kanyon, vadi ve dağlık alan var. Yangının nerede çıkacağını bilemeyiz. O yüzden bu eğitimde anlatılan konular oldukça hayati önem taşıyor” dedi.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Mehmet Arandı ise orman yangınları konusunda her iki kurumun genel müdürlük düzeyinde bilgi alış verişinde olduğunu kaydederek, “İbrahim beyle Antalya’dan gelen bir bilgi alış verişi alışkanlığımız var. Yaz döneminde kritik günlerde sürekli irtibat halinde oluyoruz. Meteororlojik durumların orman yangına etkisiyle ilgili konuların anlatıldığı bu eğitim seminerinin hem orman mühendisi arkadaşlar, hem de bizim kurumdan katılan meteorolojist arkadaşlar için oldukça verimli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

YANGIN KOMUTANLARINA METEOROLOJİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 10:17:04
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 11:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?