22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ormanlar AKP'nin elinden kurtarılmalı

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, son günlerde artış gösteren orman yangınlarına dikkat çekti ve AKP Hükümeti’ni eleştirdi. Topuz, “Ormanlar ve doğal kaynaklarımız AKP’nin elinden kurtarılmalıdır" dedi


CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, son dönemde süregelen orman yangınları nedeniyle AKP Hükümeti’ni eleştirdi. Topuz, orman yangınlarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında “meydana gelen orman yangınlarının nedenleri, alınan önlemler, meydana gelen can kayıpları ve maddi zararların" araştırılması için 31 Ekim 2007 yılında TBMM’ye araştırma önergesi verdiğini hatırlatan Topuz, önergenin henüz görüşülmediğini ve komisyonun da toplanmadığını bildirdi.



YANGIN ALANLARINA DENEYİMSİZ PERSONEL ATANIYOR



Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, “ormanların da özelleştirilmesi" gerektiğine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Topuz, “AKP Hükümeti orman yangınlarını söndüremez" dedi. Orman yangınlarını önlemede önemli olan personel sayısı eksikliğinin hala sürdüğüne dikkat çeken Topuz, orman yangınlarında deneyimli olanların yangınla ilgisi olmayan yerlere, orman yangınlarında deneyimi olamayanların da yangın bölgelerine atandığını öne sürdü.



YANGIN UÇAĞI ALIMI ENGELLENDİ Mİ?



Açıklamasında, Avrupa Sivil Havacılık kuralları nedeniyle Türkiye’nin Doğu Blok’u ülkelerinden yangınla mücadelede kullanmak üzere araç satın alınmasının engellendiğine ilişkin iddialara işaret ederken, şunları ifade etti:

“Bu nedenle, 12 ton kapasiteli Rus yangın uçağı yerine 2,5 ? 4,5 ton su kapasiteli ABD, Kanada uçaklarının ülkemize dayatıldığı iddiaları açıklığa kavuşturulmalıdır. Meraların, Kıyıların ve 2B alanlarından sonra satılması öngörülen Orman gibi yaşamsal, ulusal değerlerimizin kurtuluşu, AKP hükümetinden kurtulmaktan geçmektedir."

anka
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 09:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?