5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Ormanlara helikopterli koruma

ORMANLARA HELİKOPTERLİ KORUMA

Bodrum ve Milas ormanlarını koruyan Milas Orman İşletme Müdürlüğü, helikopter desteğiyle yangınla mücadelede başarısını arttırmak istiyor.

Milas’ta orman yangınlarıyla mücadele için yaz dönemi boyunca görev yapacak uçuş ekibi ilçeye geldi. Beçin’deki Denizcik Orman Deposu’na konuşlanan helikopterle, Milas ve Bodrum’da çıkabilecek orman yangınlarına anında müdahale edilebilecek.

2010 yangın sezonunda son derece başarılı bir yıl geçirilmesinde emeği olan ekipte Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in ülkesindeki orman yangına müdahaledeki çabalarından dolayı devlet nişanıyla ödüllendirildiği Türkiye’nin en iyi pilotlarından Erdal Telgırat da bulunuyor.

Ekipte, Rus Kaptan Pilot Nikolay Vazanov, Yardımcı Pilot Andrey Konin, Teknisyen Anatoliy Mazazov, Gennadi Motornyy ve Dimitriy Pavlenko ve Türk Pilot Erdal Telgırat bulunuyor.

Yangınla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu; “İşçilerimizi organize hale getirdik. Yangın sezonu boyunca müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan yangınlara havadan müdahalede bulunabilmek için ilçemize birisi yedek olmak üzere 3 uçak ve bir helikopter geldi. Yangın gözetleme kulelerimiz 24 saat boyunca faaliyette. Gerekirse diğer kurumlardan da yangın sırasında destek alacağız. Bu yıl inşallah sezonu en az bir zararla atlatacağız. Ekim ayı sonuna kadar uçaklar ve helikopter ilçemizde görevde olacak” dedi.

ORMANLARA HELİKOPTERLİ KORUMA
ORMANLARA HELİKOPTERLİ KORUMA
ORMANLARA HELİKOPTERLİ KORUMA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 15:51:02
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 16:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?