15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ortaca esnafına sağlık taraması

Muğla Verem Savaş Derneği İktisadi İşletmesi Gezici Röntgen Tarama Laboratuarı ve Nakil Aracı Ortaca Sağlık Grup Başkanlığı Bahçesi’ne gelerek Ortacalı esnafları sağlık taramasından geçirdi.

Muğla Verem Savaş Derneği İktisadi İşletmesi Gezici Röntgen Tarama ve laboratuarı Nakil aracı’nda 2 Röntgen Uzmanı, 1 Laborant ve 2 Hemşire ile esnafların önce kayıtları yapılıp, sonra akciğer filmleri çekildi. Gezici araçta bulunan sağlık görevlileri tarafından ayrıca Ortacalı esnafa Burun-boğaz kültürü ve Parazit Kültürü (Hbs-Age) sağlık testleri yapıldı.

Yapılan sağlık taraması ile ilgili bilgi veren Ortaca Sağlık Grup Başkanı Dr. Bahadır Yeten; “İlçemizde bulunan bütün esnaflarımızı sağlık taramasından geçiriyoruz. Amacımız her türlü hastalığa karşı müşterilerine hizmet veren esnaflarımızın sağlıklı olmalarını sağlamak. Biz Sağlık Grup Başkanlığı olarak ilçemizde bulunan esnaflarımızın her 6 ayda bir gerek Ortaca Devlet Hastanesinde gerekse dışarıda kontrollerini yaptırıyoruz. Muğla ve ilçemizden oluşturulan ekipler esnaflarımızı zaman zaman denetlemektedirler. Sağlık kontrollerinde eksiklikleri bulunan esnaflarımıza gerekli cezalar uygulanmaktadır. Cezaya maruz kalmak istemeyen esnaflarımız sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalılar” dedi

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 18:55:56
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 19:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?