22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ortaca güzelini seçti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 15. Ortaca Çevre ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada Ortaca'nın güzelleri yarıştı. Festivalde sahne alan Türk Halk Müziğinin ünlü sesi Bedia Akartürk, söylediği türkülerle davetlileri coşturdu.


Ortaca Çevre ve Turizm Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmaya katılan 11 genç kız jüri tarafından giysi, diksiyon ve yüz güzelliği sınavından geçti. Yarışmada jüri üyelerinden toplam 507 puan alan Ada Çiçek birinciliği elde ederken, 489 puan alan Fulya Mardan ikinci, 449 puan alan Zülfiye Çengel üçüncü, Cansu Karadaş ise sempati güzeli seçildi.

Güzellik yarışmasında birinci olan Ada Çiçek'in tacını Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal'ın eşi Arzu Gürdal taktı. Güzellik yarışmasında dereceye giren genç kızlara çeşitli kuruluşlardan hediye yağarken Belediye Başkanı Salih Özdemir birer altın taktı. Yarışmaya giren 11 güzel genç kıza yarışma anısına birer plaket verildi.
Güzellik yarışmasının ardından sahne alan Türk Halk Müziğinin ünlü sesi Bedia Akartürk, bir birinden güzel türkülerle festival alanını dolduran vatandaşları coşturdu.
Kaymakam Mustafa Gürdal ile Belediye Başkanı Salih Özdemir, ünlü Sanatcı Bedia Akartürk'e nazar değmemesi için "Nazar boncuğu" takıldı.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 17:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?