4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ortaca’da uçurtma şenliği

ORTACA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ

Ortaca’da bu yıl 17.’si yapılacak olan Tarım Çevre ve Turizm Festivali kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi. Sarıgerme Muhtarı Musa Varol tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen uçurtma şenliği SARÇED tesislerinde bulunan plajda yapıldı.

Şenliklere Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, eşi ve çocukları, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, eşi ve çocukları, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Cumali Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak, Sarçet Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İlhan’ın yanı sıra vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Yapılan uçurtma şenliğinde Sarıgermede Tatil Köyü’nde hizmet veren otellerden İber Otel, Caria Otel, Alin Otel, Robinson Otel de şenliğe katılanlara kumanya ikram etti.

Uçurtma şenliğinde ev sahipliğini yapan Sarıgerme Köy Muhtarı Musa Varol; “Uçurtma şenliğe biz geleneksel hale getirdik. Her yıl katlanarak büyümekte. Arzu ediyoruz ki; bu uçurtma şenliğimiz bölgesel olmaktan çıkarak, ülke geneline ve hatta yurt dışından da katılımlar olsun. Şenliğe olan katılımın her geçen gün artması bizleri mutlu ediyor” dedi.

Yapılan uçurtma şenliğine 200 den fazla uçurtma aynı anda uçurularak gökyüzünde adeta renk cümbüşü oluştu. 15 yaş altı ve 15 yaş üstü olmak üzere iki kategoride yapılan yapılan yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler verildi.

Dereceye girenlere ödüllerini Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz tarafından verildi.

ORTACA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ
ORTACA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 14:12:04
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 01:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?