16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Ortaca'nın ilk kadın başkan adayı

Muğla’nın Ortaca ilçesinin ilk bayan belediye başkan aday adayı olan emekli öğretmen Nebahat Yıldırım, müracaat dilekçesini AK Parti ilçe yönetim kurulu toplantısında İlçe Başkanı Mesut Yazan’a verdi.

Emekli Öğretmen Nebahat Yıldırım’ın Aday adaylık dilekçesi verdiği sırada konuşan İlçe Başkanı Mesut Yazan “Partimizin bayanları verdiği önemin ne kadar gerçekçi olduğu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Aday Adayı Nebahat Yıldırım’ı kutluyorum. Kendisinide başarılar diliyorum” dedi.

Aday adaylık dilekçesine veren Yıldırım ise; “ Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, medyaya bizzat yaptığı açıklamalarda veya toplantılarda; toplumun temel dinamiklerini besleyen kadınlara verdiği önemi tekrar tekrar belirtmiş, kadınların politikaya girmesi gerektiğini defalarca vurgulamıştır. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde kadınlardan daha çok aday gösterilmesi beklenmektedir.

Muğla İli ve ilçelerinin turisttik özelliği ve kültürel dokusu dikkate alınarak Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Kadın Valisi Leyla Aytaman Muğla’ya vali olarak atanmıştır. Benzer olarak önümüzdeki yapılacak seçimlerde Türkiye’nin diğer bölgelerinde ziyade özellikle Muğla gibi İl ve ilçelerinden kadın adayların beklenmesi gayet doğaldır” diye konuştu.

Özellikle Ortaca’dan bildirilecek bir veya birden fazla kadın adayın Ortaca’nın imajını olumlu yönde etkileyeceği savunan Yıldırım, şunları söyledi: “Demokrasi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacağı ve AK Parti’yi daha da güçlendireceği aşikardır. AK Partinin kadınlara verdiği önemden esinlenerek, Ortaca’dan en az bir kadın aday adayının bildirilmesi düşünerek, muhalefet dahil tüm demokratik ve beraberlik içinde, takım ruhuyla el ele, sevgi ve dostlukla çalışarak Ortaca Halkının refah düzeyini yükseltmek ve Ortaca’yı bir Avrupa şehrine dönüştürmek amacıyla AK Parti’den Ortaca Belediye Başkanlığı’na aday oldum”

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 18:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?