16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Ortaca'yı gül kokusu sardı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 15. Ortaca Çevre ve Turizm Festivali başladı.


Ortaca Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ortaca Çevre ve Turizm Festivali Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Festival saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından davul zurna ve Ortaca Lisesi Bando Takımı'nın eşliğinde kalabalık topluluğun katıldığı kortej yürüyüşüyle devam etti.

Kortej yürüyüşünden önce caddelere gül suyu sıkıldı.
Festival alanında son bulan kortej yürüyüşünden sonra Ortaca Belediye Başkanı Salih Özdemir bir konuşma yaptı. İnsana özgü sosyal bir olay olan turizmin dünyadaki en büyük kitle hareketi olduğunu anlatan Özdemir, en basit tanımı ile turizmin; bir yerin tarihi ve doğa güzelliklerini görmek, tanımak, eğlenmek ve dinlenmek için yapılan gezi olduğunu söyledi. Başkan Özdemir, 2007 yılı değerlendirmesine göre ülkemize gelen turist sayısının 24 milyon civarında olduğunu belirterek "İstanbul ve Antalya'dan sonra
yüzde 11'lik bir payla Muğla, ülkemiz turizminde önemli bir paya sahiptir. Bu büyüklükteki bir sektörün çevreye etkinliklerinin de olduğu bir gerçek. Turizmin varlık sebebi doğa. Çevre olmadan turizmin var olması mümkün değildir" dedi.


Konuşmaların ardından Ortaca Atatürk İlköğretim Okulu'nun hazırlamış olduğu oyun sergilendi. METEM Lisesi Dans Gurubu gösteri yaptı. Cengiz Topel İlköğretim Okulu ekibi halk oyunlarını oynadı. Daha sonra Meca Grubu sahne alırken ilçe halkı gönüllerince eğlendi.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 15:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?