4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Ortakent Yahşi’de kış hazırlığı

ORTAKENT YAHŞİ’DE KIŞ HAZIRLIĞI

Kış aylarına yönelik dere yataklarının temizlenmesi, yol kenarlarındaki yağmur kanallarının ve mazgalların açılması gibi çalışmaları tamamlayan Ortakent-Yahşi Belediyesi, 2011 yaz sezonuna kadar tamamlanacak olan altyapı ve üstyapı çalışmalarına başlıyor.

Yapımı devam eden çalışmalardan biri Ortakent Kemer Mevkiinde 4 km. kadastral yol açılması. Yangınlara müdahaleyi kolaylaştırmak amacıyla yapılan yol çalışması Belde halkının bahçelerine ulaşımında kolaylık da sağlayacak. Ortakent Mezarlığının peyzaj çalışmaları ise hızla devam ediyor. Yürüyüş yolları, bitki düzenlemesi, çeşme, bekçi kulübesinin inşası ile bir bütün olarak devam eden çalışma tamamlandığında Ortakent Mezarlığı modern bir görünüme kavuşacak.

Ortakent-Yahşi’nin çağdaş bir arıtma ve kanalizasyon sistemine kavuşması için altyapı çalışması devam ediyor. Yahşi-Hortma Caddesinde 2 bin 800 metrelik ilk etabı tamamlanan kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışmaları, Ortakent Köyiçinde sürdürülecek. Kanalizasyon ve içme suyu hatlarında yapılacak revize ve yeni boru döşeme çalışmaları için gerekli projelendirme ve yapım işleri başlatıldı.

Altyapı ve asfalt çalışmaları biten, elektrik hattı döşenen Yahşi-Hortma Caddesinde aydınlatma direkleri dikiliyor. Ayrıca Yahşi Köyünde birkaç eksik dışında hazır olan çocuk parkı en kısa sürede hizmete açılacak. Ortakent Yalısı Müskebi Caddesinde de altyapı ve üstyapı çalışmaları başlatıldı.

Devam eden kış hazırlıkları hakkında bilgi veren Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, “Mezarlığımızın ara yolları parke taşı döşeniyor, girişe de parke taşı döşeli geniş bir alan hazırladık. Bu alana bir musalla taşı konulacak. Cenaze aracı, cenaze sahiplerinin araçları rahatça park edebilecek. Bu geniş alanda gerektiğinde cenaze namazı da kılınabilecek. Ağaçları, çiçekleri ve bakımlı yollarıyla temiz, huzurlu bir mezarlığımız olacak” dedi.

Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi; “Altyapı ve üstyapı projelerimiz İller Bankası ve Çevre Bakanlığından onaylandı. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Beldemizin kanalizasyon ve içme suyu hatları çağdaş standartlara kavuşacak ve Belde halkımızın aldığı hizmetin kalitesi yükselecek. Ortakent-Yahşi Belediyesi tüm personeli ve ekipmanıyla daha iyi hizmet vermek için çalışıyor. Beldemiz 2011 Turizm sezonunu yeni ve modern yüzüyle karşılayacak”

ORTAKENT YAHŞİ’DE KIŞ HAZIRLIĞI
ORTAKENT YAHŞİ’DE KIŞ HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 14:35:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 17:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?