7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Osetya dehşetini yaşayan çocuklar Datça'da stres atıyor

Geçtiğimiz yıl 1 Eylül’de Rusya’nın Kuzey Osetya Bölgesi, Beslan kentindeki bir okulda Çeçenler tarafından rehin alınan öğrencilerden 35’i Datça’da tatil yapıyor.

155 öğrencinin bulunduğu Kıds Clup isimli okulda okuyan öğrencilerin rehin alınmasının ardından aynı okulda okuyan öğrencilerden 35’i moral amacıyla Muğla’nın Datça İlçesi’ne Tez Tour kanalıyla tatile geldi.

Datça’da genellikle Rus turistlere hizmet veren Okey Otel’e gelen 35 öğrenci, 4 öğretmen ve okul müdürü çocuklara yaşanan olayları unutturmak amacıyla moral veriyor. Dün Dalaman Havalimanı’na gelen öğrenciler, otele yerleştikten sonra sabah saatlerinde denize girdi. Öğle yemeğinden sonra istirahata çekilen öğrenciler, 2 hafta Datça’da tatil yapacak.

Okul Müdürü Alexandra Keylovov, çocukların üzerinde büyük bir stres olduğunu belirtirken, 15 günlük tatil süresince, Marmaris ve Datça antik Knidos kentine gezi düzenlenecek.

Öğrenciler boş zamanlarında denize girerken, at safari turlarına ve Aquaparkta eğlencelere katılacaklar. Öğrencilerden Anastasia Milkova büyüyence antrenör olacağını belirterek, "Datça çok güzel. İnsanları da sıcak. Burada olduğumuz için mutluyuz" dedi. 13 yaşındaki Pehlina Lusenko ise büyüyünce modellik yapacağını, 16 yaşındaki Toma Çarneva büyüyünce avukat olacağını, Datça’yı çok sevdiğini ve tekrar tatile geleceğini açıkladı.

15 yaşındaki Abeava Valeria büyüyünce diş doktoru olacağını, Datça’da çok iyi bir ortamda tatil yaptıklarını söyledi.

Okey Otel Müdürü Rüstem Bay, öğrencilerin güvenliği açısından jandarmayı aradıklarını ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istediklerini söyledi.

Ayrıca otel içinde de otelin dört güvenlik görevlisi 24 saat otelin giriş ve çıkışlarını kontrol ediyor. Ayrıca otele, çocukların kalacağı 15 gün boyunca başka müşteri de kabul edilmeyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:33:31
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat çatal IP: 195.175.152.xxx Tarih : 23.05.2005 23:08:00
NERDE O ÇEÇEN YETİM ÇOCUKLAR! Bu haberi okudugumda rus devletinin içimizde ne kadar hain besledigini farkettim ruslar bu zamana kadar tarih boyunca ve şimdi çeçenistanda yaptığı vahşetler yapan bir milletin çocuklarının ruhsal yapıları bozulmuş ya çeçen çocuklar onlar ne yapmalı bu zamana kadar 1996 bu yana 280 cıvarında insan öldürmüşlerdir rus lar bunların 180 bine yakını 18 yaşından küçük çocuklardı bunlardan hariç gözlerinin önünde anne babalarını kaybeden o çocuklar ne yapmalı daha 3 hafta önce 7 yaşindaki kız çocugu kafasından vurup öldürenler 64 yaşındaki kadını sozde ç.i.c askerlerini koruyor diye kafasında vurup öldürenler kimlerdi ne yazıkki bu otel sahibi ruslara yalakalık yapmak süretiyle para kazanmaya çalışan bir işbirlikçidir acıdığından değil maksat ruslardan aldığı paranın hakkını vermek ruslara karşı sempati kazandirmaya çalişmaktır bunu bilmemek bir şuçtur çocukları jandarma koruyormuş asil milletin evlatlari çocuklara ne el kaldırır ne de yararlanır beslan olayında çeçenlerin çocuklara su yiyeçek isteyip vermeyen ruslardır medyaya çeçenler içeriye su yiyeçek sokmuyor dendi bunların hepsi yalandır çunkü bir sonuç almak için baskın yapılmiş insan öldürmek için değildir ilk silahları ateşleyenler ruslardir bunlar kendi ağızlarından yayınlamişlardır zaten askeri ve özel timlerinin yaptığı taktık hatalar onlarca çocugu ölüme yollamiştir çünkü bomba larla donatılmiş bir yere hangi salaklar roket atarlarla agır silahlarla saldırır ne yazıkki bu olaylar ve bu otel sahibi ruslara çalışan bir sempatizandir ben bu otel sahibinin rusyadan getirdigi bu çocuklardan sonra annesiz babasız kalan yetim çeçen çocuklarıda bu otele yerleştirir. saygılarımla