22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Otelde kötü hizmet isyanı

Muğla'nın  Bodrum İlçesi'nde, 5 yıldızlı bir otelde tatil yapan bir grup yerli ve yabancı turist, pansiyon ayarında bile hizmet alamadıklarını ileri sürerek sokağa döküldü. Müşteriler, jandarmaya ve ilçe turizm müdürlüğüne giderek, dolandırıldıklarını belirtip, şikayetçi oldu.


Aralarında Avustralyalı, Hollandalı ve Macarlar'ın da bulunduğu 60 kişilik yerli ve yabancı turist, geçen hafta kişi başına 1000 euro ödeyerek, herşey dahil bir haftalık tatil için üç ayrı seyahat acentası aracılığıyla Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otele geldi. Beş yıldızlı diye geldikleri otelin kendilerine söylendiği gibi deniz kıyısında olmadığını, asansörlerinin çalışmadığını, yemeklerin kötü, tuvaletlerin pis olduğunu, hijyen kurallarına uyulmadığını ve herşey dahil sistemine rağmen içki ve içeceklerin parayla satıldığını belirten müşteriler tepki gösterdi.
Otel ve turizm şirketini protesto eden müşteriler, otel önünde toplanıp 200 metre uzaklıktaki jandarmaya ve ilçe turizm müdürlüğüne giderek dolandırıldıkları iddiasıyla şikayetçi oldu. Bu sırada, gazetecilerle görüşmek isteyen turistlerle otelin güvenlik görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı.




‘HERŞEY DAHİL AMA, HER ŞEYDEN PARA İSTİYORLAR’

Macaristan'ın Budapeşte kentinden eşiyle tatile gelen 67 yaşındaki Dr. Vemeny Vingora, 20 yıldır tatil için Bodrum'a geldiğini, ncak, böyle kabus dolu bir tatil yaşamadığını belirterek şunları anlattı:
“Geldiğim günden beri verilen yemekleri yiyemediğimiz gibi, herşey dahil sistem olmasına rağmen her şeyden para istiyorlar. Sular akmıyor, havuza giremiyoruz, geceleri gürültüden uyuyamıyoruz, tatile geldiğimiz acenteye başvurup paramın iade edilmesini isteyeceğim. Aksi takdirde, gerekirse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim. Çünkü, bu otelin bu sağlıksız şartlarda turizme hizmet vermesi doğru değil. Burada birçok insan hasta olabilir, sağlığını kaybedebilir. Bazı yaşlı turistler otel içerisinde fenalaşıp baygınlık geçirmeye başladı. Eşim ve ben Bodrum aşığıyız ama kandırıldığımız için üzgünüz. Sorunu çözeceğiz diye oyalayıp duruyorlar ancak yarın oteli terk edeceğim”




‘BALAYIMIZ ZEHİR OLDU’

Eşi Metin Gül'le balayına gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü'nde görevli memur Nilüfer Gül ise tepkisini şöyle dile getirdi:
“Eşimin önerisiyle bu otele tatile geldik. Değil beş yıldızlı otel, pansiyon hizmeti bile alamadık. Eşim yemeklerden ishal olup, hastanelik oldu. Vücudumda havuzdan, alerjiler oluştu. Yabancı turistlerle birlikte otel yönetimine, otelimizi değiştirmek istediğimizi söyledik. Bunun için üste 350 euro daha istediler. Balayımız kabusa döndü. Sırf bu nedenle neredeyse eşimle boşanma noktasına geldik. Böyle bir otelin çalışmasına nasıl izin veriliyor anlamış değilim. Başkalarının da canı yanmasın diye, yabancı turistlerle eyleme destek verdik.”




“ACENTELERİN MAĞDURUYUZ”

Otelin Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Yöneticisi ise, eylem yapan müşterilere iddialarını kanıtlamasını istedi.
Kendilerinin de acentelerin mağduru olduklarını söyleyen yönetici, “Sanıldığı gibi herşeyi biz vaat etmedik. Acenteler turiste otel satıp, komisyon almak için bazı hizmetleri abartıyor. Hafta içerisinde birkaç saat kadar su kesintimiz oldu. Ancak sonra tekrar su verdik. Bu tür aksilikler her yerde olabir. Bu kadar şikayet ediyorlarsa, başka otele gidebilirler” dedi.

Radikal
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 09:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?