22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Otelin havuzundan otomobil çıktı

Bodrum ilçesinde, bir otelin havuzuna düşen otomobili çıkarma çalışmalarında dalgıçlar görev aldı. Otomobiliyle havuzun içerisine düşen sürücü, havuzun ışıklarının yanmadığını belirterek "Karanlık olduğu için bahçe sandım. Düz alan gibi gördüm" dedi.

Kaza, dün gece saat 22:00 sıralarında Omurça Mahallesi Dere sokağında bulunan Delfi Otel'in bahçesinde yaşandı. Ali Özdamar ve iki arkadaşı eğlenmek için geldikleri otelin yan tarafında bulunan otelle aynı adı taşıyan eğlence mekanına girmeden önce görenleri şaşkına çeviren bir kaza geçirdi. Araç sürücüsü Özdamar, 48 UD 082 plakalı otomobilini otelin bahçesine park etmek istedi. O sırada bahçede bulunan bir kişi de sürücüye yardımcı olmaya çalışırken otomobil aniden bahçenin ortasında bulunan havuza düştü.

Suya düşer düşmez kendi kapısını açıp suyun üzerine çıkan sürücü, arkadaşlarının otomobilde mahsur kaldığını görünce suya girerek onları da kurtarmak istedi. Ancak suyun uyguladığı basınçla kapıları açamadı. Bunun üzerine sudan dışarı çıkarak bahçede bulduğu taşla aracın ön camını kırıp arkadaşlarını kurtardı. Soğuk su içerisinde zor anlar yaşayan 3 arkadaş, olayı görüp gelen otel yetkilileri tarafından otelin saunasına götürülerek ısınmaları sağlandı.

KAHKAHA ATTI
Kazayı gördüğünü söyleyen bir bayan, "Ben buradaydım" diyerek kahkahalara boğuldu. Havuza düşen otomobilin sürücüsü için "Arkadaşa yazık çok canı yanıyor, biz gülmeyelim" derken de kendini gülmekten alıkoyamayan bayan, kazanın nasıl olduğu yönünde basın mensuplarının sorularını da gülmekten cevaplayamadı.

DALGIÇ ÇAĞIRILDI
Bu arada otomobil ilerleyen saatlerde tamamen suya gömüldü. İki metre 20 santim derinliğinde, suyla dolu havuza düşen aracı çıkarmak için olay yerine çekici çağırıldı. Ancak havuz görevlisine ulaşılamaması nedeniyle su tahliye edilemeyince araç çıkarılamadı. Duruma çözüm aranırken, sürücünün ve otel işletmecisinin tanıdığı bir kişi dalgıç kıyafeti giyerek olay yerine geldi. Palet ve gözlüklerini takarak suya dalan dalgıç, bir ucunu araca bağladığı halatı çekicinin vincine taktı. Yarım saat süren
çalışmayla havuza düşen otomobil gece saat 02:30 sıralarında havuzdan çıkarılabildi. Otelin saunasında ısınan ve ıslak elbiseleri değiştirilen sürücü üzgün bir halde otomobilini kurtarma çalışmalarını izledi.

Ali Özdamar, havuzun ışıkları yanmadığı için havuza düştüğünü savunarak "Otoparkçı yer tayin etti, yer gösterdi. Karanlık olduğu için bahçe gibi sandım. Düz alan gibi gördüm. Arabada 3 kişiydik. Arabayı havuza düşer düşmez kapıyı açtım. Arkadaşları kurtarmak için suya daldım ama kapılar açılmadı. Sonra camları kırıp arkadaşları kurtardım. Ben kendimden çok arkadaşlarımı düşündüm" dedi.

Otelin sahibi Mehmet Dağoğlu ise 19 senedir işletmeci olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İlk kez böyle bir olay yaşadık. Burada önleme, uyarıcı huniler var. Burası trafik açısından biraz yoğun. Herhalde, arkadaşı biri yanlış yönlendirdi 'gel, gel" diyerek. Can kaybı olmaması tek tesellimiz. Otelin dışında otoparkımız ve valemiz var. Talihsizlik oldu. İşletme olarak arkadaşlara saunayı, hamamı açtık, oda verdik. Elimizden geleni yapmaya çalıştık."

ALKOLLÜ DEĞİLİM
Öte yandan Ali Özdamar, otel sahibine "Olayın yaşanmasının sebebi otelin içine araba aldığınızdan dolayı" dedi. Bunun üzerine Mehmet Dağoğlu şöyle konuştu: "Yönlendiren insan otelin müşterisi, otelin personeli değil. Seninde alkollü olduğunu söyledi. Olabilirde. Tabii ki böyle bir şeyi ne sen ne ben isterim geçmiş olsun."
Sürücü Özdamar ise "Alkollü raporum varsa buyurun alabiliriz. Ben eğlenmeye geldim. Alkolsüz geldim" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 12:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?