16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Otellere yıldız yerine badem verilecek

2008 turizm sezonunun değerlendirildiği, 2009 beklentilerinin, projelerinin ele alındığı, Muğla’nın Datça İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı, Kaymakam Mustafa Kaya‘nın başkanlığında yapıldı.

İlgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantının başında konuşan Kaymakam Kaya, turizm belgesi olmayan işletmelerde, daha kaliteli hizmeti teşvik etmek amacıyla yeni bir uygulama başlatmayı planladıklarını, bu konuda Belediye Başkanı Erol Karakullukçu ile prensipte anlaştıklarını söyledi.

Kaymakam Kaya, "Turizm belgesi olmayan işletmelerimizde hijyen, genel temizlik kuralları ve sunum gibi kriterleri değerlendirildikten sonra Turizm Bakanlığı’nın otellerde uyguladığı yıldız sisteminin bir benzerini hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için işyerlerini, yıldız verme yerine, Datça’nın dünyaca meşhur bademiyle derecelendirmeyi uygun bulduk. Kurulumuzun oluşturacağı bir komisyon, incelemelerde bulunacağı işyerlerini puanlandıracak. Tesislere, alacakları puanlara göre, 3-2 ya da 1 badem taşıyacak belgeler verilecek. Yapılacak denetimlerde, kriterlere uyumdaki duruma göre, badem sayısı düşürülüp artırılabilecek. İşyerlerinin, girişine görünür bir yere asılacak belgelerde, badem sayısının neyi ifade ettiğini anlatan açıklamalar da yer alacak. Kaymakamlık ve belediyenin internet sitelerinde badem belgeli işletmelere sıralamada öncelik verilecek. Ayrıca, ilçenin çeşitli noktalarında belgeli işletmelerle ilgili tanıtıcı bilgilerin yer alacağı panolar konulacak” dedi.

Kurul, uygulamaya geçilmesine oy birliğiyle karar verdi. Badem belgesi almak isteyen işyerlerinde aranacak kriterlerin belirlenmesi amacıyla da bir komisyon oluşturdu. Tarım İlçe Müdürlüğü, Datça Sağlık Grup Başkanlığı, Kazım Yılmaz Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf Odası ile restoran ve otelcilerin birer temsilcisinden oluşan 7 kişilik komisyonun, 15 Ocak 2009‘da yapılacak toplantıya kadar kriterleri belirlemesi kararlaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?