22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Oturum yapmadan para almışlar

Her ayın ilk haftasının Pazartesi ve Cuma günleri toplanan Muğla İl Genel Meclisi üyeleri, bugünlerde haftanın 5 günü mesai yapıyor. Daha önce haftada iki gün toplanan İl Genel Meclisi’nin her gün mesai yapmasının altında Sayıştay Denetçisi çıktı.


Her ayın ilk haftasının Pazartesi ve Cuma günleri toplanan Muğla İl Genel Meclisi, bu toplantılarda adeta gündem rekoru kırarak, zaman zaman 53 maddelik gündem ile toplanıyordu. Bugünlerde her gün 5’er maddelik oturumlar yapan yerel meclis; Sayıştay Denetçisinin yaptığı incelemeler sonucu üyelerin 5 oturum yapması gerekirken, 2 oturum yaptıkları, 3 oturum parasını haksız kazanaç olarak tespit etti.
Sayıştay denetçisinin raporu üzerine Muğla İl Genel Meclisi üyeleri bugünlerde açılış ve yoklama, geçmiş toplantı tutanaklarının okunması, iki gündem maddesi ile dilek ve temenniler maddeleri de dahil 5’er maddelik gündemle toplanmaya başladı.
Sayıştay denetçileri tarafından yapılan incelemede, İl Genel Meclisi’nin toplantı günlerinin haftanın 5 günü olması gerektiği 3 oturum parasını fazladan aldıkları rapor edildi. Sayıştay denetçisi ayrıca, üye başına bir yılda 36 oturum parası fazladan ödendiğini tespit etti. Meclis üyeleri bir yılda aldıkları yaklaşık 3 bin 500 YTL parayı ödememek için itiraz etti. İtiraz kabul edilirse oturum paralarını geri ödemeyecek. Eğer kabul edilmezse, fazladan alınan oturum paraları genel kurula taşınacak. Eğer burada da sonuç çıkmazsa paralar geri ödenecek.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tunahan tuna IP: 78.186.13.xxx Tarih : 11.10.2008 12:56:09

Yazıklar olsun ,Türkiye genelinde tüm özel idareler denetlenmeli mercek altına aınmalı Ve bununda hesabı sorulmalıdır.