22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Özel İdare binaları satılıyor

Muğla İl Genel Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısı Meclis Başkanı Cem Erkin başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, yeni hizmet binası yapımı için proje çalışması ve finans kaynağı yaratılması talebi için İl Özel İdaresine ait Merkez ve ilçelerdeki binaların satılması konusu tartışmalara neden oldu. Binaların satılması için ayrı ayrı oy kullanılmasını talep eden CHP Meclis üyeleri, Meclis Başkanı Cem Erkin’e önerge sundu. Önergeler için kullanılan açık oylamada çoğunluk red kararı olurken, binaların satılması yönünde kullanılan oylamada ise 21 kabul oy çıkarken, 16 oy ise red çıktı. 

220 MİLYAR NİYE HARCANDI 

CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Ünsal, “Her toplantımızda yapılsın mı, yapılmasın mı, eski binalar satılsın mı soruları ile hep karşı karşıya kaldık. Muğla Valiliği Toplantı Salonunda yeni yapımı düşünülen bina için slayt gösterileri karşımıza geldi. Yaklaşık 8 aydan buyana satılsın mı, satılmasın mı kararlarla zaman harcayacağımız yerine başta ağzınızdaki baklayı niye çıkarmadınız. Eğer binaların satışına karar vereceksek bulunduğumuz salon için niye 220 Milyar harcama yapıldı. Yarın bizden hesap sormazlar mı?” diye konuştu. 

SATMAK İÇİN MECLİS ÜYESİ OLMADIM 

İl Özel İdare binalarının satılması yönünde olmadığını belirten DP İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Cesur, “Özel İdare mal varlığının satılması yönünde değilim. Bu binaları sattığımız takdirde yarın aramaya gitmeyelim. Ben Özel İdaresi mal varlıklarının satılması için meclis üyesi olmadım” dedi. 

MEVCUT SALON KULLANIMA DEVAM EDECEK 

Meclis üyelerinin görüşleri sonrasında konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin, “Bulunduğumuz Meclis Toplantı Salonu için 220 Milyar harcadık. Fakat yeni binamızı yaptığımız taktirde bu salon kullanılmaya devam edecek. Çalışmalarımızı yeni salonda sürdürdüğümüz takdirde bu mevcut salonumuzdan okul öğrencileri ve sivil toplum örgütlerinin kullanımı için izin vereceğiz. Öte yandan yeni hizmet binamızın yapımı tamamlanıncaya kadar İl Genel Meclis Üyelerinin böyle bir toplantı salonunda toplantı yapma hakkı olduğuna inanıyorum” dedi. 

Daha sonra Köyceğiz’de 3 katlı iş hanı binası, Yatağan’da 4 katlı iş hanı binası, Bodrum Gümbet’te bar olarak kullanılan bina, Bodrum Gümbet’te 3 ayrı blokta 7 daire, Merkezde 2 nolu özel idare binası, Şadırvan mevkiinde bir iş yerinin açık arttırma suretiyle satılması için kullanılan açık oylamada 21 kabul oy çıkarken, 16 oy da red çıktı. Oylama sonucunda oy çokluğu ile İl Özel İdaresine ait binaların satılması kararı oy çokluğu ile karara bağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 11:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?