4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Özlem ve Yağmur’a yardım eli

ÖZLEM VE YAĞMUR’A KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI

Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Eskiköy’de yaşayan duyma ve konuşma özürlü 6 yaşındaki Nazlı ile 3 yaşındaki Yağmur ve anneleri Özlem Salman’ı Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal yardım elini uzattı.

Bir olay sonrası ifadeleri alınmak üzere karakola getirilince nüfus cüzdanları dahi olmadığı ortaya çıkan ve babaları tarafından terk edildikleri anlaşılan, Nazlı ve Yağmur nüfus cüzdanlarına kavuştular. Bu arada aile ile ilgili araştırma yaptıran Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, iki çocuk annesi Özlem’in eşi Hüseyin Salman’ı Eskiköy Muhtarı Osman Aybey aracılığı ile Kaymakamlığa çağırdı. Yapılan araştırmada Hüseyin Salman’ın Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na sadece kendisi için müracaatının da olduğu belirlendi. Vakıf tarafından kendisine yardım edilen babanın, çocukları olduğunu vakfa bildirmediği öğrenildi.

“HER TÜRLÜ YARDIM YAPILACAK”

Duyma ve konuşma özürlü Nazlı ve Yağmur’u bundan sonra devletin sahip çıkacağını belirten Kaymakam Mustafa Gürdal, “ Nüfus Müdürlüğü’nden gelen tutanaklardan Nazlı ile Yağmur’un nüfus cüzdanları çıkartıldı. Okul çağına gelen Nazlı bundan sonra okula gidecek. Annesi ile birlikte çocuklara yeşil kart çıkarıldı. Ayrıca gerekli raporlar tamamlanarak her iki çocuğun da özürlü aylığından faydalanması için çalışma başlattık” dedi.

ANNE ÖZLEM’İN HAYAT HİKAYESİ DUYANLARIN YÜREKLERİNİ DAĞLIYOR

Yaşadıkları oldukça ilginç olan iki çocuk annesi Özlem Salman, “Ben 18 yaşında iken yatağa mahkum yaşayan Mehmet Avcı ile evlendirildim. Mehmet Avcı ile 3 yıl evli kaldım. Eşimden bir çocuk dünyaya getirdim. Ben okumam yazmam yoktu. Eşimde yatalaktı. Kimse benim çocuğuma Çameli ilçesi’ne giderek, nüfusa kaydını yaptırmadı. Kızım doğuştan ne konuşuyor nede duyabiliyor. 21 yaşımda yatalak eşimden ayrılınca, ailem tarafından da sokağa atıldım. Çameli’nde teyzemin yanında yaşamaya başladım. Yanında kaldığım teyzemin oğlu evleneceğini belirince onunla birlikte yaşamaya başladık. Teyzemin oğlundan ikinci çocuğuma da hamile kaldım. İkinci çocuğumu da dünyaya getirince teyzem tarafından evden atıldım. Çameli’nden Köyceğiz İlçesi Beyobası Beldesi’ne bağlı Sancı Beli Mahallesi’nde bir akrabamın yanına geldim. Burada da Hüseyin Salman ile tanışıp, evlendik. Evde kavga esnasında çıkardığımız gürültü nedeniyle karakolluk olunca, bu durumlar da ortaya çıktı” diyerek olayın geçmişini anlattı.

ÖZLEM VE YAĞMUR’A KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI
ÖZLEM VE YAĞMUR’A KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 12:00:01
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 12:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?