7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Özürlü İsrailli'den inanılmaz atlayış

Dünyanın en ünlü yamaç paraşütü parkurları arasında yer alan Ölüdeniz Babadağı'ndan bu kez, doğuştan bacaklarını kullanamayan İsrailli Inbal Pezaro (18), pilot Celal Yıldız'ın yardımı ile atlayış yaptı.

İsrail'den okul arkadaşları ile Türkiye'ye gelen Inbal Pezaro, dün saat 19.00 sıralarında Ölüdeniz Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atladı. 45 dakika boyunca gökyüzünden Ölüdeniz'i izleyen atlayışın ardından Pezaro, "Türkiye'ye iki haftalığına geldim. Gerçekten harika vakit geçirdim. Bu benim okulumun son yılı. Normalde okul bittikten sonra arkadaşlarımla İsrail'de askere gidecektik. Ben ayaklarımı kullanamadığım için askere gidemiyorum. Ama askere gitmeyi çok isterdim. Her türlü sporu yapmaya çalışıyorum. Gerçekten çok hoşlandım" dedi.

Bir dahaki seferde tek başına uçmayı istediğini söyleyen Pezaro, "Yaptığım spor dallarından yaptığım ve en çok hoşlandığım spor dalı oldu. Atina'da Olimpiyat Oyunları'nda engellilerde bir tane gümüş madalyam, bronz madalyam var. Fakat onları alırken bile bu kadar heyecanlanmadım. Ama yamaç paraşütü yaparken gerçekten heyecanlandım" diye konuştu.

Easy Rıders'in usta pilotlarından Celal Yıldız da, "Özellikle engelli insanların, bu işi yaptıktan sonra aldığı o güzel duygular çok önemli. İnsanların engelli olması bu sporu yapmasına hiç de engel değil. Yani herkes bu sporu yapabilir. Sadece uçmak istesin ve gelsin uçsun. Engel diye bir şey yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 11:24:10
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?