6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Paraşütçüler Ölüdeniz'de buluştu

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Akrabosi Festivali başladı. 

Bu yıl birincisi yapılan Uluslararası Yamaç Paraşütü Akrobasi Festivali'nde Babadağ'dan atlayan paraşütçülerin akrobasi gösterilerini Ölüdeniz sahilinde bekleyen tüm yerli ve yabancı turistler gözlerini kırpmadan izlediler. 14 ülkeden sporcuların katıldığı festivalin bir hafta boyunca devam edeceği bildirildi. 

Festival organizatörü Cem Karakaş, törende yaptığı konuşmada, "Seneye daha büyük bir organizasyon düzenlemeyi planlıyoruz. Bu organizasyona 20 günde hazırlandık. Dünya sıralamasında ilk 25 yarışmacı şu anda Ölüdeniz'e geldi. Dünya sıralamasında burada puan veremiyoruz. Ama gerekli çalışmalar yapıldı gelecek yıl yapılacak yarışlarda alınan puanlar uluslararası geçerliliği olan puan kazanacaklar" dedi. 

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz Belediyesi'nin düzenlenen tüm etkinliklere destek vereceğini belirterek, "Hangi arkadaşımız spor ve kültür etkinliği yaparsa biz destek veriyoruz, maddi manevi yanındayız" diye konuştu. Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş da yaptığı açılış konuşmasında, gelecek etkinliklerde bu sene yaşanan eksikliklerin olmayacağını söyledi.
Konuşmaların ardından 1. Uluslararası Yamaç paraşütü Akrobasi Festivali'nde pilotlar birbirinden güzel gösteriler yaparken, nefesleri kestiler. 7 gün sürecek olan festivalde her sabah 09.00'dan 17.00'ye kadar atlayışların gerçekleştirileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 15:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?