16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Paraşütçüler Ölüdeniz'e hayran kaldı

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde yapılan Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası Şampiyonası’nın üçüncü ayağı sona erdi. Yarışmada Arjantinli paraşütçü birinci oldu.

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesini dünyanın tanınmış akrobasi paraşütçüleri ile tanıtan Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası Şampiyonası’nın üçüncü ayağı dün yapılan ödül töreni ile sona erdi. 14 ayrı ülkeden çok sayıda sporcunun katıldığı şampiyonanın Ölüdeniz’de yapılan üçüncü ayağında birinci 247 puanla Arjantinli paraşütçü Hernan Pitoco oldu. İki Türk sporcunun da dereceye girdiği şampiyonada, İspanyol Horacio Lıorens 246 puanla ikinci ve Alman Alex Meschuh 238 puanla üçüncü oldu. Şampiyonada 151 puan toplayan Mehmet Akkoç dokuzuncu olurken, 97 puan toplayan Mercan Günel’de on üçüncü oldu.

Şampiyonadan sonra dün yapılan ödül töreninde paraşütçülere yarışmaya katılımlarından dolayı çeşitli hediyeler verilirken, şampiyonanın üçüncü ayağı birincisi Hernan Pitoco’ya 800 Euro, ikincisi Horacio Lıorens 400 Euro, üçüncü Alex Meschuh 200 Euro para ödülü verildi.

Şampiyonanın ödül töreni sonrası bir açıklama yapan Organizatör Mehmet Cangül “Çok güzel bir yarışma oldu. Bu şampiyona ile birlikte Fethiye ve Ölüdeniz tüm Dünya’ya bir kez daha tanıtıldı. İlk defa Ölüdeniz’e gelen paraşütçüler, şimdiye kadar böyle güzel bir parkurda uçmadıklarını söylediler. Gelecek yıl bu şampiyona yine yapılacak. Ölüdeniz’i tanıtacak olan her türlü aktiviteye destek vereceğiz. Başta Ölüdeniz Belediyesi olmak üzere şampiyonaya katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
(FD-İK)
07.07.2008 13:38 TSİ

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:41:20
Güncelleme :7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?