4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Patronunun oğlunu kaçırdı

Marmaris’te Siteler mevkiinde bulunan Oasis ve Club Aida isimli 2 otelin sahibi olan turizmci Timur Ankara’nın 27 yaşındaki oğlu Uğur Akif Ankara, aralarında eski işçilerinden O.Y’ninde bulunduğu 3 kişi tarafından Cuma günü gece yarısı kaçırıldı. Emniyet yetkilileri tarafından yapılan araştırma sonrasında kaçırılan genç İzmir’de düzenlenen operasyon ile kurtarıldı. Gencin ailesi oğullarına kavuşmak için İzmir’e gitti. Yakalanan zanlılar İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındılar.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cuma akşamı arkadaşlarıyla barlar sokağında eğlenen Uğur Akif Ankara, saat 02.00 sıralarında arkadaşlarından ayrılıp evine gitmek üzere yola çıktı. Kemeraltı Mahallesi’nde bulunan evinin önünde kimligi daha sonra belirlenen ve aralarında Oasis otelde 6 yıl süre ile çalıştığı belirtilen O.Y nin de bulunduğu 3 kişi tarafından yolu kesilerek zorla bir arabaya bindirilerek kaçırıldı.

Oğlunun Cumartesi günü eve gelmemesi üzerine, baba Timur Ankara Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurdu. Polis ve jandarma, Uğur Akif Ankara’nın beraber eğlendiği arkadaşlarının ifadesine başvurdu. Arkadaşları, akşam beraber geç saatlere kadar eğlendiklerini ve daha sonra ayrıldıklarını belirttiler.

Dün öğle saatlerinde baba Timur Ankara’yı arayan kimliği belirsiz bir kişi, “Oğlunuz elimizde. Fidye için kaçırdık. Pazartesi günü tekrar arayacağız” diyerek para isteyeceklerini ifade ettiler.

Gelen telefon üzerine Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumartesi gününden itibaren Kemeraltı Mahallesi’nde bulunan tüm işyerlerine ait özel güvenlik kamerası kayıtları ve ilçedeki mobese kameralarını incelemeye başladılar. Araştırma sonucunda Uğur Ankara’yı kaçıran aracı tespit ettiler. Plaka kontrolünden yapılan araştırmada ise aracın cumartesi sabaha karşı İzmir’e giriş yaptığı belirlendi. Ege’deki bütün emniyet müdürlüklerine ve jandarma komutanlıklarına bilgi verdi, ortak çalışma başlatıldı.

Yapılan teknik takiple, Ankara’nın kendisine ait kredi kartından İzmir’in Buca ilçesindeki bankamatiklerden çeşitli zamanlarda para çekildiği tespit edildi. Buca polisi ile irtibata geçilirken belirlenen adreslere operasyonlar düzenlenmeye başlandı. İzmir polisi tarafından bugün yapılan operasyonda Ankara fidyecilerin elinden kurtarıldı. Fidyecilerden biri olay yerinde, kaçan iki kişi ise daha sonra yapılan aramalarda yakalandı.

Marmaris’te Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı üzerinde bulunan Oasis Otel ve Armutalan’da ki Aida Apart’ın sahibi olan Ankara ailesi, mutlu haberi alır almaz oğullarına kavuşmak için İzmir’e hareket ettiler. İzmir Polisi tarafından gözaltına alınan üç kişi ise ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 16:38:04
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 23:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?