22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Pehlivanlar güneşe yenildi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Çömlekçi Köyü'nde, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yağlı güreşler aşırı sıcak yüzünden bunalttı. 40 dereceyi bulan sıcak havada yapılan müsabakalarda, güreşçilerden üçü baygınlık geçirirken, beşi de güreşlerden çekildi. İlginin yoğun olduğu güreşlerden elde edilen 30 bin YTL gelirin köye yaptırılacak spor kompleksi için kullanılacağı belirtildi.


Çömlekçi Köyü'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen yağlı güreşlere İzmir, Çanakkale, Antalya, Aydın, Trabzon, Erzurum, Muğla, Denizli, Kırklareli ve Samsun'dan 98 güreşçi katıldı. Güreş ağası yapılan açık artırmada güreşlere 5 bin YTL bağışlayan ve bir de okul yaptırma sözü veren 76 yaşındaki Demir Topal oldu.


BUZLU SUYLA SERİNLEDİLER


Sekiz dönüm arazi üzerine kurulacak, yaklaşık 50 bin YTL'ye mal olacak Çömlekçi Köyü Futbol Sahası ve Spor Kompleksi yararına düzenlenen güreşler bunaltıcı sıcak havada yapıldı. Müsabakalarda, rakiplerinden çok sıcak havayla mücadele eden güreşçiler, zor anlar yaşadı. Aşırı sıcaklar nedeniyle üç güreşçi fenalık geçirip, ambulansta tedavi edilirken beş güreşçi müsabakalardan çekilmek zorunda kaldı. Hakemler sık sık müsabakalara ara verirken, güreşçilere buzlu su takviyesi yapılarak, serinlemeleri sağlandı.


BAŞPEHLİVANLIK KURT'UN OLDU


Müsabakaların sonunda, baş kategorisinde Antalya bölgesinden Nizamettin Akbaş'ı yenen Çanakkale'den Nazım Kurt başpehlivanlığı kazandı. Baş altında Fethiye'den Ali Yanatman, büyük ortada İzmir'den Gökhan Köse, küçük ortada Milas'tan Bekir Kurtuluş, destede Denizli'den Ramazan Döge, tozkoparanda Erzurum'dan Ali İhsan, teşvikte Milas'tan Alpaslan Güçlü, minik- 1'de Muğla'dan Mustafa Açıkgöz, minik- 2'de ise Balıkesir'den Emirhan Ergün ve rakiplerini yenerek birinci oldu.


Güreşler sayesinde ata sporunun geliştiğini ve halkın kaynaştığını belirten Çömlekçi Köyü Muhtarı Mustafa Oral, “Amacımız 1950'li yıllarda bölgemizde geleneksel olarak yapılan yağlı güreşleri yeniden canlandırmak, halkımızı spor aracılığı ile kaynaştırırken, yeni yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlamak. Güreşlerden elde edeceğimiz gelirle de köyümüze modern bir spor kompleksi yaptırmak” dedi.


Güreşleri, Kaymakam Abdullah Kalkan, Mumcular Belediye Başkanı AKP'li Kazım Avcı, CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan ile birlikte yaklaşık üç bin kişi izledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:20:04
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 13:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?