4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Pitbull ingiliz turisti hastanelik etti

PITBULL, İNGİLİZ TURİSTİ HASTANELİK ETTİ

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde akşam saatlerinde köpeğini gezdiren İngiliz David Millard, Pitbull ve Boxer cinsi iki köpeğin saldırısına uğradı. İngiliz Millard'ın sol baldırına 10 dikiş atılırken ayaklarında ve vücudunda yara oluştu. İki gün hastanede yatan Millard, köpeklerin sahipleri hakkında davacı oldu.

İngiltere'nin Londra kentinde yaşayan David (59) ve Jenny Millard (66) çifti iki yıl önce tatil için geldikleri Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesine yerleşti. Burada bir ev satın alan çift, bir süre sonra sokakta buldukları Tibetan Terrier cinsi köpeği evlerine alarak beslemeye başladı. Hayvan dostu David, Moli ismini verdiği köpeğiyle bir hafta önce Dalyan'da dolaşmaya çıktı. Evlerinin alt sokağında bir evin önünden geçtikleri sırada evin bahçesindeki Boxer ve Pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğradı.

İKİ GÜN HASTANEDE YATTI

Bacakları ve sırtından yaralanan İngiliz David Millard'ı sokaktan geçen Belçikalı bir turist köpeklerden güçlükle kurtardı. Ambulansla Ortaca Özel Yücelen Hastanesine kaldırılan İngiliz turistin sol bacağına 10 dikiş atılırken, bacaklarına ve sırtına da pansuman yapıldı. İki gün boyunca hastanede yatan Millard, taburcu edildikten sonra Dalyan'daki evine gelerek köpek sahipleri hakkında şikayetçi oldu.

Halen yaraları nedeniyle sağlık ocağına giderek pansuman yaptırmak zorunda olduğunu söyleyen David Millard, kendisine saldıran köpeklerin sahibi hakkında şikayetçi olduğunu anlattı. Belçikalı turistin o an sokaktan geçmesinin kendisi için bir şans olduğunu belirten David, şöyle konuştu: "Dalyan'da geçirdiğim çok güzel bir günün sonunda köpeğim Moli'yi dolaştırmaya çıkardım. Evimizin alt sokağında bir evin bahçesindeki Boxer ve Pitbull cinsi iki köpek aniden bana saldırdı. Tişörtüm parçalandı. Sırtımdan ve bacaklarımdan yaralandım. Sol bacağıma 10 dikiş atıldı. İki gün hastanede tedavi gördüm. Sonrasında jandarma olay yerine giderek tutanak tutmuş. Köpek sahibi hakkında şikayetçi oldum."

Köpek beslemenin çok dikkat gerektirdiğini anlatan David Millard, sözlerine şöyle devam etti: "Benim de sokaktan aldığım bir köpeğim var. Ancak ben köpek sahibi olmanın sorumluluklarını biliyorum. Evimin bahçe kapısında iki tane 'Dikkat köpek var' yazılı tabelam var. Ayrıca köpeğimin kaçmasını ya da birilerine zarar vermesini önleyen tasması var. Eğer köpeğin varsa sahip çıkacaksın. Kontrol altında tutacaksın. Aynı köpekler beni kurtaran Belçikalı turiste de saldırmış. O evin bahçesinde kapısında köpek olduğunu belirten uyarıcı bir tabela bile yoktu. Mahkemede hakkımı arayacağım."

PITBULL, İNGİLİZ TURİSTİ HASTANELİK ETTİ
PITBULL, İNGİLİZ TURİSTİ HASTANELİK ETTİ
PITBULL, İNGİLİZ TURİSTİ HASTANELİK ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 12:22:02
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 18:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?