4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Plastik atıklar engellilere

PLASTİK ATIKLAR ENGELLİLERE

Muğla Belediyesi ile Muğla Engelliler Derneği tarafından başlatılan kampanyayla, iki ay boyunca plastik şişe kapakları ve kola kutuları toplanarak, engelliler için tekerlekli araç alınacak.

Kampanyaya ilişkin protokol, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Başkan Gürün, “16 Ağustos ve 15 Ekim tarihleri arasında plastik şişe kapakları ile kola kutularını toplayacağız. Toplanan atıkların her 10 bin adedi için 2 tane tekerlekli sandalye alacağız” dedi. Gürün, böylesi önemli bir sosyal sorumluluk projesinin içinde oldukları için övünç duyduklarını söylerken sözlerine şu şekilde devam etti:

“Muğla engelli dostu bir kent olmak için elinden geleni yapıyor. Hepinizin bildiği gibi yeni yaptığımız bütün yol ve kaldırım düzenlemeleri öncelikle engelli yurttaşlarımız gözetilerek yapılıyor. Yeni imar uygulamalarında engelli yurttaşlarımızın konforu düşünülüyor. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba harcıyoruz. Önümüzdeki günlerde toplu ulaşım araçlarımızda da bu konuda önemli yenilikler yapacağız. Şimdi de Muğla Engelliler Derneği’nin girişimleriyle böyle bir sosyal sorumluluk projesinin içinde yer alıyoruz. Bütün hemşerilerimize sesleniyorum. Her gün çöpe attıkları bu malzemeler, sadece çöp değildir. Bunlar bir araya gelerek engelli bir hemşerimizin hayatını kolaylaştırabilir. Bütün hemşerilerimin buna büyük katkı sağlayacağına inanıyorum”

Gürün, belirlenen toplama alanlarına bırakılan atıkların, belirle aralıklarla toplanacağını kaydederken “Kampanyaya katkı koyan bütün herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PLASTİK ATIKLAR ENGELLİLERE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:57:00
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?