6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Polis memuru tutuklandı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Mutemet servisinde çalışan polis memuru, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Edilen bilgiye göre, 10 yıllık polis memuru D.B. (34), emekli olan 14 polis memurunun emekli olmasından sonra, emekli olmamış gibi göstererek bankada açtırdığı vadeli hesaba her ay maaşlarının düzenli olarak yatmasını sağladı. Emekli olan polisleri çalışıyor gibi gösteren D.B., bu yolla 40 bin YTL parayı vadeli hesabında tuttu. Geçtiğimiz ay sonunda birlikte çalıştığı bir mesai arkadaşı tarafından olay fark edilince, durum üst birimlere iletildi. Polis memurunun, emeklilik işlemleri tamamlanan 14 polisin maaşlarını açtırdığı vadeli bir hesaba havale ettirdiği ve yöntemle yaklaşık 40 bin YTL'yi zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Emekli olan polis memurlarını çalışıyor gibi göstererek maaşlarını vadeli hesaba yatıran polis memuru D.B.'den paraları geri ödemesi istendi. D.B. vadeli hesaba yatırdığı paraları geri ödedikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve D.B. gözaltına alındı. D.B. çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Olayın doğruluk payının araştırılması için mali işlere bakan şube müdürleri, yaklaşık 1 ay önce yaptıkları denetimler esnasında emekli olan bazı memurların maaşlarının ödenmeye devam ettiğini tespit ederek, D.B. ile ilgili soruşturma başlattı. Bu gelişme üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü'nün mutemedi olarak görev yapan polis memuru D.B, meslektaşları tarafından gözaltına alındı" dedi. 

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki bu gelişme üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü iki müfettiş görevlendirerek, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. D.B.'nin evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 17:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?