22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Polise çirkin iftira

Marmaris ilçesinde, bir ana okulunda çalışma izinleri olmadığı halde İngilizce eğitmenliği yapan İngiliz vatandaşı büyükanne Ann Ward ve torunu Lisa Shipway (29) sınır dışı edildi.

Büyükanne ve torunu, İngiltere'de yayınlanan Daıly Mail gazetesine yaptıkları açıklamada, Türkiye'de gözaltı sırasında polislerin kendilerini aç susuz bıraktıklarını ileri sürdüler.

Hafta içinde Muğla'nın Marmaris ilçesi Çamlıköyü Boncuk koyunun köpekbalıklarının üreme alanı olduğu için kapatılmasını haber yapan Rus basını, 'Muğla kıyılarında köpek balığı var' diyerek vatandaşlarına Muğla'ya gitmemeleri yönünde uyarıda bulunmuştu. Aradan bir hafta geçmeden bu defa İngiliz Dail Mail gazetesine açıklama yapan İngiliz büyükanne Ann Ward (55) ve torunu Türkiye'de izinsiz çalıştıkları için sınır dışı edildiklerini, gözaltına alındıkları sırada polisler tarafından aç susuz bırakıldıklarını ileri sürdüler.

Gazetenin internet sayfasında da yayınlanan haber, "British grandmother jailed by Turkish police for two days with no food or water, then deported ... for teaching a boy to speak" başlığıyla verildi. Haberde, adı geçen ana okulunun Marmaris Armutalan beldesinde faaliyet gösterdiği açıklandı. Marmaris'in tek İngilizce eğitim veren ana okulu olan Özel Evimiz Anaokulu yetkilileri, büyükannenin bir daha çalıştırılmayacağını açıklarken, olayın duyulması emniyette şaşkınlıkla karşılandı.

VİDEO KAYITLARI ELİMİZDE
İngiliz Dail Mail Gazetesi ve internet sitesinde Muğla polisini suçlayıcı ifadelerin yer alması, Muğla Emniyeti'ni rahatsız etti. Muğla İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe, olayın tamamen karalamadan ibaret olduğunu söylerken, "Elimizde video kayıtları var. Kayıtlarda her şey ortada. Çok çirkin bir suçlama" dedi.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 14:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?