4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Portakal her derde deva

PORTAKAL HER DERDE DEVA

C ve B vitamini açısından zengin olan portakalın insana dinamizm verdiğini belirten uzmanlar, portakalın içindeki C vitamini ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağladığını belirtiyor.

Uzmanlar Portakalın soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar kadar damar tıkanıklığını önleyici etkisi bulunduğunu belirterek vücuttaki direnci arttırarak kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtiyor. Yapılan araştırmalar, bacaklarda meydana gelen periferik damar hastalığının (Peripheral artery disease-PAD), damarlarda meydana gelen yağ birikmesinden kaynaklandığı ve kalp ile felç riskini de körüklediğini ortaya çıkardı. Araştırmalarda PAD hastalarında, PAD hastalığı olmayan insanlara göre iki kat daha fazla C vitamini eksikliği görüldü.Bir dizi başka araştırmada da, C, E vitaminleri ve beta-kerotenin,damar tıkanmalarını önleyici etkisi saptandı.

KALBİN ZARAR GÖRMESİNİ ENGELLİYOR, EZİK VE ÇÜRÜKLERİ İYİLEŞTİRİYOR

Uzmanlar portakalın diğer önemli faydalarını şöyle sıralıyor; “Soğuk algınlığı, grip, kas incinmesi, kalp hastalıkları ve felçten korur, Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller, ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar, İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır, İçerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda,içerdiği potasyum, cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da önler, Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherler dolu bir meyvedir. Kabuklarında bulunan uçucu maddenin bazı kanser türlerinin tedavilerinde çok önemli iyileştirici bir madde olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır”

PORTAKAL HER DERDE DEVA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 17:37:01
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 01:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?