4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Prof. Dr. Harmandar adaylığını açıkladı

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ’NDE PROF. HARMANDAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Muğla Üniversitesi’nde Ekim ayı içinde yapılacak olan rektörlük seçimi öncesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz’den sonra 2002 seçimlerinde yapılan rektör oylamasından en fazla oyu alan, fakat YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı’na ismi gönderilmeyen Prof. Dr. Mansur Harmandar adaylığını açıkladı.

Rektör adaylığını açıklayan Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Yakın bir gelecekte, Üniversitemizde Rektör Adayları Belirleme Seçimi ve daha sonra da rektör ataması yapılacaktır.

Üniversitemizin 2010-2014 yıllarını kapsayacak olan bu dönemde, ortak akıl yoluyla sorunları tespit etmek, çözüm üreterek birlikte yönetimi gerçekleştirmek, akademik özgürlük, liyakat, yetkinlik ve insana saygının esas alındığı daha özgür, daha demokratik ve daha şeffaf, tüm çalışanların mutlu ve huzurlu olarak geleceğe güvenle baktığı, barış ve sevginin gerçek olduğu bir üniversite ortamı oluşturmak duygu ve düşüncesiyle rektör adayı olarak huzurunuzdayım. Ben ve yakın çalışma arkadaşlarıma düşen görev; adaletli ve insana saygı temeline dayalı bir yönetim anlayışıyla, çalışanlarımızın hangi türden olursa olsun, önlerindeki engelleri kaldırmak, özlük haklarının destekleyicisi, akademik özgürlüklerin savunucusu olmak ve onların güven içinde ışıltılı ve güzel yollarda yürüyerek aydınlıklara, yani huzura, mutluluğa ve başarıya ulaşmalarını sağlamak olacaktır. Hepimizin bildiği gibi, rektör seçimi ve atama sürecinde çalışanlar arasında huzursuzluk ve kırgınlıklar yaşanmakta ve bu yüzden üniversitelerimiz büyük ölçüde yara almaktadır. Dileğim, bu seçimin üniversitemiz için bir ayrışma değil, barış ve huzurun daha da güçlendiği bir bütünleşme süreci olmasıdır. 2000 yılından önce kurulmuş bulunan 73 üniversite arasında SCI kapsamında kişi başına düşen yayın sayısı kurulmuş üniversiteler sıralamasında 64. sırada bulunan üniversitemizi, daha üst sıralara taşımak için çalışma arkadaşlarımla birlikte gayret safredeceğiz. Rektör seçilmem durumunda başta öğretim üyeleri olmak üzere, sizlerden alacağım güç, enerji ve destek ile üniversitemizi yetiştirdiği insan ve ürettiği bilgi ile örnek gösterilen kurum haline getireceğim. Geçmişte hakkım yenildiği gibi bir düşünce içinde değilim. En fazla oyu almama rağmen, Cumhurbaşkanlığına ismim gönderilmedi” dedi.

TURİZME ÖNEM VERECEĞİZ

Rektör seçilmesi halinde turizm kenti olan Muğla’da turizme önem vereceklerini belirten Harmandar, “Muğla bir turizm kenti olmasına rağmen, bu güne kadar Muğla üniversitesi tarafından turizme yeterli destek verilmedi. Rektör atamam yapılması durumunda öncelikle turizmi geliştirmek ve kalifiyeli eleman yetiştirilmesini sağlamak için büyük gayret içinde olacağız. Bu amaçla Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler ve Yunanistan’daki bazı üniversite enstitüleri ile işbirliği protokolü imzalayacağız” diye konuştu.

2002’DE EN FAZLA OYU ALDI

Prof. Dr. Mansur Harmandar, 2002 yılında gerçekleştirilen Rektör adayları belirmeme seçimlerinde Muğla’da 6 aday içinde en yüksek oyu almıştı. Harmandar, 2002 yılında 75 oy alırken, Prof. Dr. Şener Oktik 59 oy aldı. Recep Şener, 18 oy, Murat Barlas, Mustafa Kemal Yalınkılınç, Gazi Erez ve Murat Barlas 1 oy aldı. YÖK’e gönderilen 6 isim içinden dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz, en fazla oy alan Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e üç kişilik isim listesinde yerv ermedi. YÖK Cumhurbaşkanlığı makamına 59 oy alan Prof. Dr. Şener Oktik, 18 oy alan Recep Şener ve 1 oy alan Mustafa Kemal Yalınkılınç’ı gönderdi. Cumhurbaşkanlığına üç kişilik liste yer verilen ve 1 oy alan Mustafa Kemal Yalınkılınç dilekçe yazarak kendisinin yasal olarak tamamlanması gereken 6 kişilik rektör adaylığının tamamlanması için aday olduğunu, rektör adayı olmadığını belirterek istifa dilekçesi verdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından YÖK’e geri gönderilen liste bu defa 1. sırada Şener Oktik, ikinci sırada Recep Şener ve üçüncü sırada yine 1 oy alan Murat Barlas gönderildi. Cumhurbaşkanlığı Prof. Dr. Şener Oktik’i rektör atadı.

REKTÖR ADAYLARI

Ekim ayının ikinci haftasında yapılması gereken rektör adayı belirleme seçimlerine Muğla Üniversitesinde şu ana kadar 6 aday ortaya çıktı. Prof. Dr. Namık Açıkgöz ilk rektör adaylığını açıklayan isim olurken, Prof. Dr. Mansur Harmandar basın önünde adaylığını açıkladı. Diğer adaylardan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yokaş mail yolu ile adaylığını açıkladığı, Prof. Dr. İbrahim Palalı, Prof. Dr. Lale Afrasyap ve Prof. Dr. Zekeriya Güney rektör adayı oldular.

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ’NDE PROF. HARMANDAR ADAYLIĞINI AÇIKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 13:28:04
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 13:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?