16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Profesyonel dağcılar Bozdağ'da buluştu

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca'nın da katıldığı şenlikte, karlarla kaplı Bozdağ'ın zirvesine (2200m.) batı karkulvarı, kuzeybatı sırtı ve klasik rota olmak üzere 3 ayrı bölgeden tırmanışlarla zirve yapıldı. 

İzmir Dağclık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün (İDADİK) her yıl şubat ayında geleneksel hale getirdiği "İDADİK Dağcılık Kış Şenliği" yüzlerce dağcıyı bir araya getirdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca'nın da katıldığı şenlikte, karlarla kaplı Bozdağ'ın zirvesine (2200m.) batı kar kulvarı, kuzeybatı sırtı ve klasik rota olmak üzere 3 ayrı bölgeden tırmanışlarla zirveler yapıldı. 

Cumartesi sabahından itibaren Bozdağ'a gelmeye başlayan Balıkesir, Bursa, Kuşadası, Bodrum, Eğridir, Zirve, Doruk, 9 Eylül ve Ege Marla Dağcılık Kulübü üyeleri İDADİK Başkan Yardımcıları Tolga Nazlıay, Murat Filik ve basın sözcüsü Yasemin Dağaçar ve Bozdağ Belediye Başkanı Mehmet Keskin'ın sıcak çay ve salep ikramlarıyla karşılandılar. Mermeroluk mevkiinde karların üzerine çadırlarını kuran dağcılar, dayanışma, tırmanış ve kurtarma eğitimleri ile bilgilerini tazelediler. Akşam düzenlenen etkinlikte, nohut, pilav, turşu ve helva ikram edilen dağcılar, ölen dağcılar için saygı duruşunda bulunup istiklal marşını okudular. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karca yaptığı konuşmasında, Türkiye'deki dağcılık faaliyetlerinin hızla geliştiğini ve Avrupa ayarına yaklaştığını söyledi. Bozdağ'da 2 gün kalan yüzlerce dağcı alışverişleriyle yöre esnafının yüzünü güldürdüler.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 11:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?