6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Protokolde yürüdü

Sağlıklı bir toplumun oluşturulması amacına yönelik olarak, "Herkes İçin Spor Federasyonu" toplumun tüm kesimlerinin spora yönlendirilmesi amacıyla başlattığı, 2006 yılı faaliyet programının ilki olan, 'Sağlık Yürüyüşü' etkinliği, Muğla'da güzel bir havada ve her yaştaki vatandaşların katılımıyla yapıldı.
Sağlık Yürüyüşü etkinliğine, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ile, toplumun her kesiminden vatandaş ve öğrenciler katıldı.
Herkes için spor Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy, "Herkes İçin Spor Federasyonunun kuruluşundan bu yana, Muğla ile birlikte 61 ilde, spor paneli ve toplumun her kesimini içine alan 'Sağlık Yürüyüşü' etkinlikleri yapıldı. 2006 yılının ilk etkinliği ise Muğla'da gerçekleştirildi. Spor ve spor yapmanın toplum yaşamındaki vazgeçilmez yeridir. Spor yapan insan, sağlıklı ve zinde olur ve çevresine pozitif enerji sarf eder" dedi. Muğla Valisi M. Temel Koçaklar'da, "Herkes İçin Spor Federasyonunun öncülüğünde, toplumun tüm kesimlerini içine alan bu tür etkinliklerin sağlıklı bireylerin ve sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkı sağlıyor. Sağlık yürüyüşünün yılda bir kez değil, yıl boyu ve yaşam boyu yapılması gerekmektedir" diye konuştu. Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise açıklamasında, "Muğla'da her gün yürüyüş yapanlar olmasına rağmen, toplumun tüm kesimlerini içine alan bu etkinlikler son derece çok önemli. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Muğla Atatürk Stadı'nda başlayan 'Sağlık Yürüyüşü', belirlenen güzergahı izledikten sonra, yine Atatürk Stadı'nda sona erdi. Yürüyüş sonunda çeşitli kültür - fizik hareketleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Tekvando, Kick Boks, Voleybol, Çim Hokeyi sporu ile uğraşan öğrenciler gösteride bulunduktan sonra 'Sağlık Yürüyüşü' son buldu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 02:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?