4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Psiko-teknik raporları seneye kaldı

PSİKO-TEKNİK RAPORLARI SENEYE KALDI

Şoförlerin bedeni ve psiko-teknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren sağlıklı raporunu Psiko-Teknik Merkezlerinden alma şartı 31 Aralık 2010 tarihine kadar ertelendi.

Hatalı sürücülere uygulanan psiko-teknik raporlarını düzenleyen Psiko-Teknik Eğitim Merkezlerinin çalışmaları hakkında Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüşen Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Fethiye kamuoyunu da ilgilendiren açıklamasında Milletvekili Mehmet Nil Hıdır şunları söyledi; “Psiko- Teknik Değerlendirme Merkezlerinin açılış, işleyiş ve denetimi işlemleri Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 79 uncu maddesi ve Ek-4 sayılı cetvel doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca yürütülmektedir. Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezlerinin psiko-teknik değerlendirme raporları düzenleme konusunda yetkilendirilmesi işlemi; ilgili mevzuat gereğince il sağlık müdürlükleri tarafından yapılmaktadır”. “Sağlık Bakanlığınca bu konuda yürütülen mevzuatın taşrada uygulanması esnasında karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi için mevzuat çalışması planlandığı, bu çalışmaların tamamlanmasını takiben veri tabanı oluşturulması ve U-net Sistemi ile entegrasyonun sağlanması için çalışmaların devam edebileceği belirtilmektedir” diyen Hıdır, “Sağlıklı veri temin edilememesi nedeniyle; Ulaştırma Bakanlığınca hazırlanan ve 11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 36. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi gereğince; şoförlerin bedeni ve psiko-teknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından alma şartı 31.12.2010 tarihine kadar ertelenmiştir” şeklinde konuştu.

PSİKO-TEKNİK RAPORLARI SENEYE KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 13:17:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 19:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?