22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Rahatlatan açıklama geldi

Muğla  Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergün Karacan, merkez üssü Muğla olan 3.3 büyüklüğündeki depremin Muğla- Yatağan fay hattında meydana gelen sıradan yer sarsıntılarından olduğunu belirtti, ancak yine de dikkatli olunması ve önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Dün saat 20.49'da meydana gelen ve merkez üssü Muğla olan, yerin 2.4 kilometre derinliğindeki depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ergün Karacan, sarsıntının sığ odaklı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ergün Karacan, şöyle konuştu:
“Depremin aletsel büyüklüğü olan 3.3 küçük bir deprem. Ancak yüzeye çok yakın olduğu için şiddetli gibi hissedildi. Kayalar içindeki enerji boşaltılması sonucu meydana geldi. Öncü deprem niteliği taşımıyor. Muğla'nın altı tamamen kireç taşıyla kaplı. Kireç taşları yağmurların etkisiyle aşınıyor ve yeraltında mağaralar oluşuyor. Bölgede sık sık mağara çökmesi yaşanıyor. Bu deprem de bir mağara çökmesi sonucu meydana gelmiş olabilir. Muğla'da büyük bir deprem beklemiyoruz, ancak depreme hazırlıklı olmalıyız. Deprem önlemleri alınmalı.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?