4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Referandum sonucuna ne dediler?

MUĞLALI SİYASİLERDEN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye genelinde en fazla ‘hayır’ çıkan iller arasında yer alan Muğla’da siyasiler halk oylaması sonucunu değerlendirdi.

Muğla’nın en fazla ‘hayır! Çıkan illerinbaşında geldiğini anlatan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, şunları kaydetti: “Muğla’da yüzde 70’e yakın ‘hayır’ oyu çıktı. Muğla tercihini gösterdi. Türkiye genelinde en yüksek ‘hayır’ oyunun çıktığı illerin başında geliyor. Referandum ile ilgili bir takım endişelerimiz var. Biz bu endişelerimizi hemşerilerimize anlattık. Onlar da o yönde tercih kullandılar. Ülke için yararlı ve zararlı olacağı yönündeki görüşler oylandı. Ülke genelinde yüzde 58’e yüzde 42 çıktı. Neredeyse yarı yarıya. Hükümetin çıkan bu sonucu nasıl değerlendireceğini göreceğiz. Umarım endişelerimizde biz haksızızdır. Bu hiçbir şeyin başlangıcı yada sonu değil. Umarım bu yetki doğru kullanılır. Çıkan sonuca saygı göstermeliyiz”

CHP İl Başkanı Süleyman Uslu da, “Ülke genelinde alınan sonuç halkımızın takdiridir. Herkes gibi bizde saygı duyuyoruz. Referandum öncesi yeni anayasa paketinin daha çok özgürlük daha çok demokrasi getireceği söyleniyordu. Şimdi önümüzdeki sürece bakacağız. İnşallah çıkan bu sonuç ülkemiz için hayırlı olur. Ayrıca bu referandumda hayır diyerek yola çıkan MHP’nin ise kendisine ait belediyelerin olduğu yerlerde bile başarısız olması sonuçları etkiledi. Biz Muğla’da halka referandumda neden hayır demeleri gerektiğini çok iyi anlattık. Bu nedenle Muğla’da elde edilen yüzde 70’lik sonuçta teşkilat olarak başarılı olduğumuzun bir sonucudur. Referandum sürecinde çok yoğun bir şekilde çalışan bütün partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça ise, “Bizler Muğla teşkilatı olarak 2009 yerel seçiminde yüzde 26 olan oy oranımızı yüzde 32’ye yükselttik. Biz teşkilat olarak yüzde 35 oranında oy bekliyorduk. Ülke genelinde alınan yüzde 58’lik sonuç ise halkımızın partimize ve yeni anayasa güvenmesinin göstergesidir. Bu anlamda ülkemize önemli katkılar sağlayacak olan yeni anayasamızın hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin büyük bir bölümü yeni anayasaya yüksek oranlarda evet dedi. Halkımızın güvenine layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.

“Halkımızın verdiği karara saygılıyız” diyen MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, “Muğla’da yaptığımız başarılı çalışmaların ardından alınan yüzde 70’in üzerindeki sonuç bizleri sevindirdi. Ancak ülke genelinde alınan sonuç ise vatandaşlarımızın kendi iradeleri ile verdiği bir karar. Bu nedenle alınan sonuca hepimiz saygılıyız. Ayrıca MHP’li belediyelerin olduğu yerlerde bile başarısız oldular eleştirisine katılmıyorum. Halkın iradesine kimse ipotek koyamaz. CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde de aksi bir sonuç çıkmış olabilir” şeklinde konuştu.

Muğla il genelinde alınan sonuçtan memnun olduklarını kaydeden DP İl Başkanı Erol Kapiz ise, şunları söyledi: “Bütün partili arkadaşlarımız hayır kampanyasında çok yoğun bir gayret gösterdi. Emek veren bütün partililerimize çok teşekkür ediyorum. Ancak ülke genelinde evet oylarının yüksek çıkması nedeniyle de endişelerimiz var. Özellikle bağımsız yargı konusunda yeni anayasada yaşanacakları merakla bekliyoruz. Mecliste bulunan partiler hazine yardımı alırken, bizler kendi özkaynaklarımızla hayır kampanyasında sesimizi duyurmaya çalıştık. Ancak diğer partiler gibi çok paramız olmadığı için gazete ilanları veremedik. Bu anlamda çıkan referandum sonucunun ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

MUĞLALI SİYASİLERDEN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ
MUĞLALI SİYASİLERDEN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ
MUĞLALI SİYASİLERDEN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 13:09:05
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 17:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?