4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Reklam tabelalarında çöp uyarıları

MUĞLA’DA REKLAM TABELALARINDA ÇÖP UYARILARI OLACAK

Muğla il genelinde şirketlerin yol kenarlarındaki reklam tabelalarına yeni düzenleme geliyor. Bu yazdan itibaren şirketler yol kenarındaki tabelalarına “Lütfen çöplerinizi yere değil işyerimizdeki çöpe atınız” cümlesini eklemek zorunda olacaklar.

Dünyanın önemli turizm cennetlerinden birisi olan Fethiye’nin çöp kenti olmaması ve tatilcilerin daha da bilinçlendirilmesi için tüm ilçe girişi ve çıkışındaki şirket tabelalarını değiştirme ve çöp uyarılarıyla ilgili cümleler ekleme zorunluluğu getiriliyor. Muğla Valiliği’nin il genelinde başlattığı çalışma ile yol kenarına atılan çöplerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak son Fethiye ziyaretinde yaptığı açıklamada “Muğla ve çevresinde temizlik için önemli adımlar atıyoruz. Ben birçok il gezdim, Muğla’mız gerçekten temiz bir şehir. Bu temizliği korumak zorundayız. Dalaman Açık Cezaevindeki arkadaşlarımız yol kenarlarını temizlediler. Gerçekten önemli yol katettik. Fethiye’de de yol kenarında bulunan şirket tabelalarına çöp uyarılarıyla ilgili yazılar koyduracağız. Böylece Fethiye’ye gelen tatilcilerinde gerekli bilinçlenmeyi sağlamasını amaçlıyoruz” dedi.

Fethiye Kaymakamlığı’nın takibiyle yapılacak tabela değişimlerinin bu yaz sezonuna bitirilmesi hedefleniyor. Buna göre tabelalarda “Lütfen çöplerinizi yere değil ilerdeki işyerimizdeki çöpe atınız” ifadeleri yer alacak.

MUĞLA’DA REKLAM TABELALARINDA ÇÖP UYARILARI OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:58:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?