4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Rektör Harmandar göreve başladı

REKTÖR HARMANDAR GÖREVE BAŞLADI

Muğla Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Harmandar Prof. Dr. Şener Oktik’ten görevi devraldı.. Basına kapalı yapılan devir teslim sonrası basın mensuplarını makamında ağırlayan Rektör Harmandar yaptığı ilk açıklamada hedeflerini anlattı.

Muğla Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Harmandar, “Üniversitemizin 2010-2014 yıllarını kapsayacak olan bu yeni döneminde, ortak akıl yolu ile sorunları tespit etmek, çözüm üreterek birlikte yönetimi gerçekleştirmek, akademik özgürlük, liyakat, yetkinlik ve insana saygının esas alındığı daha özgür, daha demokratik, daha şeffaf, tüm çalışanların mutlu ve huzurlu olarak geleceğe güvenle baktığı, barış ve sevginin gerçek olduğu, Atatürk ilkeleri doğrultusunda bölgemizi ve ülkemizi Avrupa standartlarına taşıyacak bir üniversite oluşturmak ana hedefimizdir” diye konuştu.

“MUĞLA HALKIYLA ÜNİVERSİTE BÜTÜNLEŞECEK”

Üniversite’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Ben ve arkadaşlarıma düşen, adaletli ve insana saygı temeline dayalı bir yönetim anlayışı ile çalışanlarımızın hangi türden olursa olsun, önlerindeki engelleri kaldırmak, özlük haklarının destekleyicisi, akademik özgürlüklerin savunucusu olmak ve onların güven içinde aydınlıklara, mutluluğa ve başarıya ulaşmalarını sağlamaktır. Rektörlük dönemimde yurt içi ve yurt dışı akademik işbirliği ve yabancı öğrenci kabulü ile ilgili düzenlemeler ivedilikle yapılacak ve program bazında teşvik edilecektir. AR-GE alt yapısı azami kapasite kullanımı için düzenlemeler yapılarak, öğretim üyesi başına düşen ortalama 0.45 olan bilimsel yayın sayısının giderek arttırılması sağlanacaktır. Üniversitemize alanında başarılı yerli ve yabancı bilim insanlarını çekebilmek için yasal sınırlar içinde kurumun sosyal imkanları arttırılacaktır. Üniversitemiz araştırma ve uygulama hastanesinin inşası ve faaliyete geçmesi için girişimlerde bulunulacak, yaşlı sağlığı bakımı ve Akdeniz anemisi, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile sağlık turizmiyle ilgili bölge avantajları ön plana çıkartılarak, bu konularda özellikle yurtdışından ülkemize gelenler için bir cazibe merkezi olma yoluna gidilecektir. Bu dönemde Muğlamızın değerli halkıyla, kültürel ve sosyal olarak uyum ve işbirliği içinde bütünleşilecek ve şehrin geleneksel dokusu, tarihi ve kültürel arka planı bilimsel bir anlayışla ele alınarak, ulusal ve uluslar arası alanda tanıtılacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 17:08:01
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 23:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?