4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Resimlerini görücüye çıkardı

FETHİYELİ TURİZMCİ DÜZENLEDİĞİ SEGİYLE RESİMLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Ölüdeniz’de otel işletmeciliği yapan turizmci Necati Binici Sürrealizm ile Sembolizmi yansıttığı resim sergisini açtı.

Ece Saray Yat Kulübü etkinliği bünyesinde açılan resim sergisi büyük beğeni kazandı. Yağlı boya, kalem, pastel ve mum boyaları münferit veya karışık teknikle uygulayarak resim yapan turizmci Necati Binici, Ecesaray Yat Kulübü sponsorluğunda Ecesaray’da resim sergisi açtı. Resim sergisi açılışına Fethiye Kaymakam Vekili Ahmet Deniz, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Saffet Koçer’in yanı sıra birçok davetli katıldı. 1945 yılında Adana’da doğan Necati Binici; ilk, orta ve lise tahsilini Adana’da yaptı.

1973 yılında Orta Doğu Teknik üniversitesinden Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun olup 1975 yılında Muhabere Asteğmen olarak askerliğini yapan Binici, 1986 yılında turizm sektörüne girerek Ölüdeniz Resort Otel’i kurdu. Yine Ölüdeniz’de bulunan Belceğiz Turizm, Bellevue Otel, Villa Symbola ve Konak Babadağ’ın sahibi olan Necati Binici, mimariye ve sanata olan düşkünlüğü sonucu 1992 yılında resimlerini yapmaya başladı.

Necati Binici, yağlı boya, kalem, pastel ve mum boyaları münferit veya karışık teknikle uygulayarak yaptığı resimleri davetliler tarafından çok beğenildi. Necati Binici açılışta yaptığı konuşmada yapıtlarının ağırlıklı olarak Sürrealizm ile Sembolizm birleşimi olduğunu vurguladı. Binici “Kompozisyonlarda peyzaj, doğa, ölü doğa, canlı ve cansız figürler ile objeler birbirleriyle denge ve uyum içindedirler. Bir kısım yapıtlarda kolaj ve boya beraberce harmanlanarak uygulanmıştır” dedi.

Necati Binici’nin bugüne kadar İstanbul’da ODTÜ Mezunları Derneğinde iki adet karma sergi, İstanbul Fenerbahçe’de ARES Sanat Evi’nde karma bir sergi, Fethiye Kültür Müdürlüğü Sergi Salonunda kişisel bir sergi, Fethiye Kültür Müdürlüğü Salonunda karma sergiler, Fethiye Mara Otel Sergi Salonunda kişisel bir sergi, Ölüdeniz Belediyesi’nce düzenlenen muhtelif karma sergilerde yer aldığı öğrenildi.

FETHİYELİ TURİZMCİ DÜZENLEDİĞİ SEGİYLE RESİMLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI
FETHİYELİ TURİZMCİ DÜZENLEDİĞİ SEGİYLE RESİMLERİNİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 13:28:03
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?