22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Romanyalı paraşütçü ölüme böyle gitti

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali öncesi yaşanan paraşüt kazaları gündeme geldi.

Önceki gün Romanyalı Paraşütçü 45 yaşındaki Dr. Mircea Sandu ile Çekoslovak uyruklu 29 yaşındaki Libor Jirousek’in havada çarpışma anı ve Dr. Sandu’nun yere çakılması kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Önceki gün Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesinde meydana gelen iki ayrı yamaç paraşütü kazasında 2 sporcu ölmüş 1 sporcu da ağır yaralanmıştı. Tedbirsizlik nedeniyle meydana geldiği belirtilen kazalardan biri Babadağ’ın bin 800 metre yüksekliğindeki atlayış pistine yakın bir noktada meydana geldi. Bin 800 metrelik pistten single atlayış yapan Romanya uyruklu askeri doktor Mircea Sandu (45) atlayışından kısa süre sonra Çekoslovakya uyruklu Libor Jirousek (29) ile çarpıştı.

Çarpışmanın ardından paraşütleri birbirine takılan iki pilot yaklaşık 100 metre yükseklikten yere çakıldılar. Kaza sonrası kayalıklara kafa üzeri düşen Romanya uyruklu pilot ağır şekilde yaralandı. Fethiye Orman İşletme Şefliği’ne ait yangın söndürme helikopteri ile Babadağ'ın zirvesinden alınan yaralı pilot için artık çok geçti. Yangın söndürme helikopteri ile Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan Romanyalı pilot Mircea Sandu, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mircea Sandu ile havada çarpışan diğer pilot Libor Jirousek ise yaralandı.

Kameralara saniye saniye yansıyan havadaki kazada, pilotlar önce çarpıştı. Ardından paraşütler karıştı. Daha sonra da 2 pilot hızla yere çakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 22:38:16
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 22:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?