16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Roth,'dan başsağlığı

Alman Birlik 90 Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve AB Parlamentosu Üyesi Clouida Roth, "AB Enerji Politikaları, Verimlilik ve Alternatif Enerji Sektörü" konulu panele katılmak için Muğla’ya geldi.

Bodrum’daki yazlığında tatilini geçiren Roth, Muğla Belediyesi’nin daveti üzerine Muğla Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda temiz enerji politikaları konusunda bilgiler verdi.


İstanbul’a yaşanan terör saldırısının dehşet verici olduğunu dile getiren Cloudia Roth, “İstanbul’da yaşanan saldırı çok üzücü. Üzüntümü kelimelerle ifade edemiyorum. Bu konu üzerinde saatlerce konuşabilirim. Ama buraya gelme nedenim farklı. Geleceğimizin enerji politikalarının şekillenmesi adına bu panele önem veriyorum. Ölen kişilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Terör sorununun ülkelerin ortak girişimleriyle bitirilmesini umuyorum” diye konuştu.


Clouida Roth, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan yazlığında tatil yaptığını belirterek, “Muğla benim için çok önemli bir yer. 22 Yıl önce Dalyan’a gelerek Caretta Caretta konusunda çalışmalar yapmıştık. Bugün yine Muğla’dayım. Muğla’nın Belediye Başkanı Türkiye’de görmediğim bir şekilde doğaya duyarlı ve ilgili. Doktor olmasından dolayı halkının sağlığını düşünüyor. Sürdürülebilir enerji politikası ve kuraklık yönünde önemli çalışmalar yapıyor. Bodrum kıyısında yapılan beton binalar, tüm sahillerinin balık çiftlikleriyle dolması Türk turizmini olumsuz şekilde etkilemektedir. Turistler buraya bu nedenlerden dolayı gelmek istemiyorlar. Bu nedenle uygulanabilir bir politika geliştirilmelidir. Buradaki sorun çözülmelidir. Bu Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir çalışmadır. Muğla’daki güzellik yok edilmemeli ve korunmalıdır” dedi.
MUĞLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Eş Başkan Roth, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, geleceğin Muğlasını yaratmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek,şunları söyledi: “Muğla her zaman yeniliklere açık ve bir il olmuştur. Bizde belediye meclisimizde aldığımız kararla yeni yapılan tüm binalarda güneş enerjisi kullanma zorunluluğu getirdik. Enerji kaybını en aza indirmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Muğla’yı enerjisini kendisi üreten örnek bir il konumuna getireceğiz"

...
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 02:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?