5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Rus rehberler zehirlendi

BODRUM'DA 15 RUS REHBER ZEHİRLENDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde günlük tekne turuna çıkan 100 kişilik tur rehberi grubundan 15'i zehirlenerek Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı

Edinilen bilgiye göre perşembe günü 22:30 sıralarında katamaran tipi büyük tekne ile günlük tura çıkan 100 kişilik Rus tur rehber grubundan 60'ı teknede servis edilen alkolden içtikten sonra rahatsızlandı. Dün gece ve bu sabah saatlerinde 17'si Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Rus tur rehberlerinden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Etil alkolden zehirlendikleri iddia edilen ve sayıları 60'ı bulan rehberlerin Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne müracaatlarının devam ettiği bildirildi.

Rus rehberlerden 6'sının Akdeniz Üniversitesi'ne, durumu ağır olan rehberin Pamukkale Üniversite Hastanesi'ne sevk edildiği; bununla birlikte bölgeye Dalaman ve Milas'tan ambulansların sevk edildiği öğrenildi. Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servis önünde tur rehberleri ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, "Gerekli müdahalelerde bulunuldu. Bütün yetkililer de gerekenleri yapıyorlar. İnşallah ciddi bir şey olmaz. Bir tekne gezintisinde

zehirlenme oldu. Acenteler müşterileriyle ilgileniyorlar. Şu anda herkes üzerine düşen görevi yapmakta. Bu tür şeyler her yerde yaşanabilir. Umarız ciddi ihmal ya da eksiklikten değildir. Sezonun başında olması, belki sezonun sonuna kadar tüm hizmet üreticilerini, sektörün içindeki herkesin daha dikkatli daha sorumlu olmalarına bir vesile olur. Bu hepimiz için çok önemli, bölgemiz adına. Birimizin hatası hepimize maloluyor. Turizm ciddiyetle ele almamız, sorumluluk duymamız gereken ve sonuçlarını da birlikte paylaşmamız gereken bir konu" dedi.

Bu arada Muğla Valisi Fatih Şahin'in, konunun araştırılması için Bodrum Kaymakamlığı ile İl Tarım Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine talimat verdiği ve olayla ilgili olarak Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı bildirildi.

BODRUM'DA 15 RUS REHBER ZEHİRLENDİ
BODRUM'DA 15 RUS REHBER ZEHİRLENDİ
BODRUM'DA 15 RUS REHBER ZEHİRLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 21:50:00
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 23:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?