22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Rusların galibiyet coşkusu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tatil yapan Rus turistler, milli takımlarının Yunanistan karşısında aldığı galibiyetle sevince boğuldular.


Bir otelin barında toplanan yaklaşık 30'a yakın Rus, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanan Yunanistan-Rusya karşılaşmasında ülkelerinin Yunanistan'ı 1-0 mağlup etmesini kadeh tokuşturarak kutladılar. Rus turistler, maç boyunca takımları lehine tezahürat yaparak destek verdiler. Rusya'nın Moskova şehrinden gelen 24 yaşındaki Julia Ewze, maç sonunda Rusların galibiyetini çığlıklar atarak kutlarken, başka bir Rus vatandaşı olan ve Rusya'da veteriner olarak çalışan 38 yaşındaki Vasiliy Volzhankın ise, "Bu akşam Rusya çok güzel futbol oynadı. Bizim futbolumuz çok ilerledi. Tanrıya şükürler olsun ki Yunanistan'ı mağlup ettik. Rusya'nın final oynayacağını düşünüyorum" diyerek sevincini dile getirdi.
Galibiyetlerini içtikleri votka bardaklarını tokuşturarak kutlayan Ruslar çılgınlar gibi eğlenirken, Rusya'da öğretmen olan ve maçı televizyondan izleyen 25 yaşındaki Maria Sharkova, "Hep Rusyalıyız ve hep Rusyalı kalacağız. Zafer Rusya'nındır" dedi.

..
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 18:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?